GH Holding podpisal 30 milijonov evrov vreden projekt na Hrvaškem

V sklopu evropskega projekta bo v Osijeku zgrajena centralna čistilna naprava. Projekt bo trajal predvidoma dve leti in pol.
Fotografija: Projekt bo nadaljeval gradnjo, ki se je začela leta 2014 in se nato ustavila zaradi plačilne nesposobnosti izvajalca. FOTO: GH Holding
Odpri galerijo
Projekt bo nadaljeval gradnjo, ki se je začela leta 2014 in se nato ustavila zaradi plačilne nesposobnosti izvajalca. FOTO: GH Holding

»Projekt bo prečistil odpadno vodo za 170.000 prebivalcev mesta Osijek z okoliškimi zaselki Čepin, Antunovac, Bijelo Brdo, Bilje in Darda. Vodo bo čistil na 165.000 kvadratnih metrih,« razlagajo na GH Holdingu. Ljubljanska inženirska družba je v tem tednu skupaj s hrvaškim partnerjem podpisala 30,7 milijona evrov vredno pogodbo s komunalnim podjetjem Vodovod Osijek.

image_alt
Število izdanih gradbenih dovoljenj je v juniju upadlo


Projektiranje in gradnja centralne čistilne naprave Osijek bo predvidoma trajala dve leti in pol. Gradnja je del evropskega projekta Izboljšanje vodne in komunalne infrastrukture mesta Osijek, ki ga s 73-odstotnim deležem sofinancira Evropska unija, 27 odstotkov projekta financira Hrvaška.

73 odstotkov sofinancira Evropska unija, 27 odstotkov projekta financira Hrvaška. FOTO: GH Holding
73 odstotkov sofinancira Evropska unija, 27 odstotkov projekta financira Hrvaška. FOTO: GH Holding


»Izvedba projekta bo zahtevna, a hkrati zanimiva. Gre za nadaljevanje v letu 2014 začete in zaradi plačilne nesposobnosti izvajalca v letu 2017 prekinjene gradnje, pri čemer bodo najpomembnejše naše tehnične rešitve, ki jih bomo v okviru zatečenega stanja poskušali čim bolj uspešno izvesti,« pravi direktor za področje ekologije in energetike Roland Tušar.

GH Holding v konzorciju slovenskih gradbenih družb na Hrvaškem trenutno že zaključuje gradnjo in projektiranje centra za ravnanje z odpadki v Šibeniku.

Čistilna naprava bo čistila na 165.000 kvadratnih metrih. FOTO: GH Holding
Čistilna naprava bo čistila na 165.000 kvadratnih metrih. FOTO: GH Holding

Preberite še:

Komentarji: