Hisense namerava novo tovarno televizorjev v Velenju odpreti konec leta 2020

Začetna zmogljivost nove tovarne televizijskih sprejemnikov bo milijon naprav letno, v njej pa naj bi zaposlili med 300 in 400 ljudi.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Hisense namerava novo tovarno televizorjev na območju Gorenja v Velenju odpreti konec leta 2020. V okviru gradnje tovarne, ki naj bi stala nekaj deset milijonov evrov, so izvajalci pravkar zaključili arheološka izkopavanja na 3,5 hektarja veliki lokaciji, kjer bo stal objekt. Naslednji korak je vloga za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Preberite tudi: Kako nam bo življenje spremenil pametni televizor

Kitajski Hisense, ki je Gorenje prevzel lani, je arheološka dela naročil in opravil še pred oddajo vloge za pridobitev gradbene dokumentacije. Ker je Zavod RS za varstvo kulturne dediščine območje bodoče tovarne že pred leti označil kot znano arheološko najdišče, so se v podjetju namreč odločili, da že vnaprej opravijo vse potrebne aktivnosti za pridobitev obveznega kulturnovarstvenega soglasja, so za STA povedali v Gorenju.

Tako so se izognili morebitnim zamudam zaradi poznejših obveznih izkopavanj, ki bi se lahko glede na nepredvidene najdbe zavlekla.

Začetna zmogljivost nove tovarne televizijskih sprejemnikov bo milijon naprav letno, v njej pa naj bi zaposlili med 300 in 400 ljudi.

Na vprašanje, kako je z morebitno finančno podporo države za investicijo v novo tovarno, so v Gorenju povedali, da je o podpori še prezgodaj govoriti in da ni še nič dogovorjeno. Pogovori z ministrstvom za gospodarstvo so sicer že stekli.
Vrednost naložbe bo nekaj deset milijonov evrov, pri čemer je v igri še več različic izvedbe. Več bodo o vrednosti naložbe povedali, ko bodo pridobili vso dokumentacijo, so še dodali v Gorenju.

V enem največjih slovenskih izvoznikov sicer trenutno poteka preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Lani se je družba tudi umaknila z Ljubljanske borze.

Preberite še:

Komentarji: