V nadaljevanju preberite:
Sosežig smo pred dvajsetimi leti že izvedli. Perutninarji so imeli težave z odstranjevanjem kostne moke, ker je zaradi ptičje gripe niso smeli uporabiti za krmilno dopolnilo. Šel sem v Perutnino Ptuj po vzorce moke, na inštitutu Erico smo jih analizirali. Na podlagi rezultatov smo Tešu predlagali sosežig. V elektrarni so ugotovili, da je ta tehnološko, ekonomsko in okoljsko sprejemljiv. Teš je organiziral široko javno razpravo, predstavil je vse argumente za sosežig s poudarkom na zelo strogi vhodni in izhodni kontroli moke in izpustov, ki jo je izvajal Erico. Krajani so to sprejeli. Pozitivne učinke so imeli vsi v dolini in tudi slovenska mesna industrija, ki bi za sosežig morala zelo drago plačevati tujcem.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo prva dva meseca za skupaj samo 10,49€!
NAROČITE