Naval na koprske novogradnje

V prvih dneh 600 interesentov za 164 stanovanj v Koprskih vratih, Zeleni park pa v dobrem tednu skoraj prodan
Fotografija: Za stanovanja v Koprskih vratih lahko kupci do 26. maja oddajo zavezujoče ponudbe. Foto Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Za stanovanja v Koprskih vratih lahko kupci do 26. maja oddajo zavezujoče ponudbe. Foto Uroš Hočevar

V stanovanjsko-poslovnem kompleksu Koprska vrata so imeli v prvih štirih dneh prodaje že 600 ogledov za 164 stanovanj, ki jih Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) ponuja po posebnem sistemu dražbe. Grafist in Delavska hranilnica sta v dobrem tednu prodala večino od 68 stanovanj v Zelenem parku 2, Tomosov blok pa je prodan do polovice, pri čemer oba objekta sploh še nista dokončana.

»O številu ponudb trenutno nimamo informacij, saj so do konca prodajnega postopka deponirane pri notarju. Lahko pa povemo, da smo imeli do konca aprila kar 600 ogledov,« je o poteku prodaje stanovanj v Koprskih vratih, nasproti koprskega sodišča, povedala predstavnica DUTB Simona Rodež. Za ta stanovanja so od 26. aprila do 26. maja organizirali dneve odprtih vrat in kupci lahko v tem času oddajo svojo zavezujočo ponudbo za največ tri izbrana stanovanja, varščina pa znaša 5000 evrov.

Koprska vrata bodo dobila nove lastnike. Za zdaj se zdi, da bo večina stanovanj prodanih. Foto Uroš Hočevar
Koprska vrata bodo dobila nove lastnike. Za zdaj se zdi, da bo večina stanovanj prodanih. Foto Uroš Hočevar


Izhodiščne cene se gibljejo od 2000 do 2600 evrov za kvadratni meter. »Največ je povpraševanja po dvo- in trisobnih stanovanjih, zatem pa po garsonjerah,« pojasni sogovornica. Na koncu prodajnega postopka bodo pregledali prispele ponudbe – če bo za isto stanovanje več enakih, bo obveljala tista, ki je prišla prej.
 

Uspešna prodaja v Zelenem parku


Po besedah Anteja Guberca, predstavnika Grafista, so v dobrem tednu, odkar so začeli uradno prodajo, podpisali prodajne pogodbe za 50 stanovanj od 67 v kompleksu Zeleni park 2, nasproti koprske tržnice. Deset stanovanj pa naj bi potencialni kupci rezervirali. »Pričakujem, da bomo do konca tedna prodali vsa,« napove sogovornik. Cene znašajo od 2200 do 2800 evrov za kvadratni meter. Objekt bo po Guberčevih besedah vseljiv do konca leta.

Koprska vrata si je do konca aprila ogledalo 600 interesentov. Foto Uroš Hočevar
Koprska vrata si je do konca aprila ogledalo 600 interesentov. Foto Uroš Hočevar


Grafist sicer končuje še poslovno-stanovanjski objekt Nobilis, na Vojkovem nabrežju, v katerem bo poleg poslovnih prostorov še 15 stanovanj, v prihodnje pa v Kopru snuje še več nepremičninskih projektov – med stanovanjskimi gradnjami je največji načrt za Levji grad, v neposredni bližini starega mestnega jedra.
 

Tomosov blok kot posebnost


V koprskem Tomosovem bloku pa je, kot pove predstavnik projektanta Peter Cesar, prodana približno polovica od 37 stanovanj. Prodajne cene so med 2700 in 3500 evri za kvadratni meter. »Do konca prenove še nismo načrtovali večje oglaševalske akcije,« doda. Poudari pa, da je Tomosova stolpnica posebna, saj gre za Mihevčevo kulturno dediščino, lokacijo v središču mesta, prav vsa stanovanja imajo tudi pogled na morje. »Tu ne gre zgolj za klasično naložbo v nepremičnino, pač pa nagovarjamo kupce, ki jim vse prej našteto nekaj pomeni,« navede.

Koprska vrata Foto Uroš Hočevar
Koprska vrata Foto Uroš Hočevar


»Dejstvo je, da se v Kopru, in v slovenski Istri nasploh, v zadnjih desetletjih ni nič večjega zgradilo, zato je naval na koprske novogradnje razumljiv,« meni Tilen Martinuč iz koprske nepremičninske agencije Apertura. Prepričan je, da bi istrske občine v prihodnje morale sprostiti pogoje za gradnjo, po kateri je toliko povpraševanja. Medtem ko se domačini pri nakupu stanovanj najbolj zanimajo za Koper, je po sogovornikovih besedah med kupci iz notranjosti Slovenije najbolj priljubljena Izola.

Preberite še:

Komentarji: