Nekdanji Medijski biser naprodaj še četrtič

Hotel Medijske toplice: Išče se nov lastnik, ki bo zanj pripravljen odšteti vsaj 678.900 evrov.
Fotografija: Hotelski kompleks v Medijskih toplicah je v tretje naprodaj za 895 tisočakov. Foto Polona Malovrh
Odpri galerijo
Hotelski kompleks v Medijskih toplicah je v tretje naprodaj za 895 tisočakov. Foto Polona Malovrh

Izlake – Ker se je v primeru Medijskih toplic rek, da gre v tretje rado, izjalovil, bo stečajni upravitelj propadlega hotelsko-turističnega kompleksa na Izlakah Igor Bončina jutri ta, nekoč edini pravi turistični biser v Zasavju, poskušal prodati še v četrto, nakar bo novega lastnika zanj iskala NKBM.
 
Bončina je javno dražbo v soglasju z NKBM, ki ima v stečajnem postopku Hotela Medijske toplice (HMT) status ločitvene upnice z 833.000 evrov priznanih terjatev prvega zastavnega reda, sklical ob 11. uri v prostorih svoje ljubljanske pisarne. Na njej bo sedemnajst parcel v skupni izmeri 24.000 kvadratnih metrov naprodaj za 678.900 izklicnih evrov ali za manj kot polovico prve cene. »Zagorska sramota«, kot pravijo kompleksu na vhodu v zagorsko dolino domačini, je bila po stečaju v januarju 2017 prvič naprodaj za 1,4 milijona evrov. Neuspešno, saj je kompleks po Bončinovi oceni le za rušenje.
 

Kar podajali so si ga


Poslej bo Medijske toplice prodajala upnica NKBM. Foto Tadej Regent/delo All
Poslej bo Medijske toplice prodajala upnica NKBM. Foto Tadej Regent/delo All


Jutrišnja dražba bo druga javna dražba z zviševanjem izklicne cene za nepremično premoženje nekdanjega gostinskega podjetja Hotel Medijske toplice, ki je bilo leta 2009, v času propada, v lasti družbe Trdnjava oziroma v posredni lasti celjskega mogotca Darka Zupanca. Kasneje so lastništvo nad Medijskimi prevzeli Poslovni sistemi Zupanc, nakar so si njen 49-odstotni delež podajali Zupančeva Meja Šentjur, pa trboveljski Met team in nazadnje ajdovski gradbinec Duronjić Monting. Ta roko nad skoraj polovičnim deležem drži še danes – poleg Zupančevih Avta Celje in družbe Domine, ki sta obe v stečaju.


 
Neunovčeno stečajno maso HMT sicer predstavlja nepremično premoženje po ocenjeni likvidacijski vrednosti dobrih 909 tisočakov, medtem ko ima dobre štiri milijone evrov vredno ločitveno pravico  na njem poleg NKBM še šest upnikov; med največjimi sta DUTB in zagorska občina.
 
Dražitelji so morali varščino v višini desetine izklicne cene poravnati do danes. Žal nam upravitelja Bončine ni uspelo priklicati, da bi izvedeli, ali jo je kdo vendarle vplačal. Če jo je, bo to za Zagorjane presenečenje desetletja …
 
 

Komentarji: