Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

SKB uradno v rokah OTP

SKB banko bosta vodili Anita Stojčevska in Vojka Ravbar. 
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
J. T.
13. 12. 2019 | 16:26
13. 12. 2019 | 16:59
1:32
»OTP banka je danes uradno razglasila zaključek postopka nakupa 99,73 odstotnega deleža SKB banke  Ljubljana in 100 deležev deležev družb SKB Leasing in SKB Leasing Select,« ki so bili do sedaj v lasti Skupine Societe Generale, so sporočili iz OTP.



S pristopom Slovenije je Skupina OTP, s sedežem na Madžarskem, kjer je tudi registrirana, trenutno prisotna v 12 državah regije: na Madžarskem, v Sloveniji, Bolgariji, Hrvaški, Srbiji, Romuniji, Rusiji, Ukrajini, na Slovaškem, v Črni gori, Albaniji in
Moldaviji.

OTP Banka, članica Skupine OTP, je največja komercialna banka na Madžarskem z 28 odstotnim tržnim deležem. Ohranja vodilno pozicijo ne le na Madžarskem, ampak tudi v Bolgariji in Črni gori. Kotira na budimpeški borzi (Budapest Stock Exchange), z raznoliko strukturo delničarjev in s tržno kapitalizacijo približno 12 milijard evrov. SKB banko bosta vodili dve izkušeni slovenski managerki, Anita Stojčevska, na mestu novo imenovane glavne izvršne direktorice in Vojka Ravbar, ki ostaja namestnica glavne izvršne direktorice.


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine