Sodba za Bavčarja in Golubića jutri opoldne

Igor Bavčar in Miroslav Golubić sta obtožena oškodovanja Istrabenza z delnicami Intereurope.
Fotografija: Igor Bavčar ob izhodu iz koprskega sodišča. FOTO: Nataša Čepar
Odpri galerijo
Igor Bavčar ob izhodu iz koprskega sodišča. FOTO: Nataša Čepar

Igor Bavčar kot predsednik uprave Istrabenza in Miroslav Golubić kot predstavnik Maksime Holdinga sta obtožena, da sta s poslom z delnicami Intereurope oškodovala Istrabenz. Koprsko okrožno sodišče bo sodbo razglasilo jutri opoldne. Tožilstvo jima očita, da je v terminski posel z delnicami Intereurope med junijem in decembrom 2007 med Maksimo Holdingom in Banko Celje vstopil Istrabenz in nosil 3,7 milijona evrov izgube. Za Bavčarja predlaga 2,5 leta zaporne kazni (glede na predkaznovanost), za Golubića pa dve leti zapora.
 

Bavčar in Golubić krivdo za posel zavračata


Bavčar in Golubić krivdo zavračata in pojasnjujeta, da je šlo za financiranje Istrabenza. Po njunih besedah je šlo za fiktivni posel med Banko Celje in Istrabenzom, dejansko je menda šlo za fiktivni kredit v višini 24 milijonov evrov, ki je bil do konca izpeljan z novo terminsko pogodbo med Banko Celje in Istrabenzom; ta pa se je iztekla z Istrabenzovim odkupom delnic Intereurope junija 2008. A je menda za ta finančni manever, prav tako nezakonit, zastaralni rok že potekel.  

Bavčar in Golubić krivdo za posel zvračata na Kristjana Sušinskega in Sreča Kendo ter obratno. Bavčar, ki že prestaja zaporno kazen, je med drugim poudaril, da je šlo za financiranje Istrabenza, ki se je lotil prevzema Petrola in je potreboval sredstva.

Komentarji: