Vlada imenovala Ajdo Cuderman na čelo Spirita

Vlada je s funkcije direktorja agencije Spirit razrešila Gorazda Miheliča, Ajda Cuderman je postala vršilka dolžnosti.
Fotografija: Spirit se ukvarja s spodbujanjem podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Spirit se ukvarja s spodbujanjem podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Vlada je, kot smo napovedali prejšnji teden, s funkcije direktorja agencije Spirit razrešila Gorazda Miheliča. Za vršilko dolžnosti so imenovali Ajdo Cuderman.

Gorazd Mihelič je 24. januarja podal predlog o sporazumni prekinitvi delovnega razmerja, zato je svet Spirita sprejel sklep, s katerim vladi predlaga njegovo razrešitev. Za vršilko dolžnosti direktorice je vlada s 16. februarjem imenovala Ajdo Cuderman, in sicer do imenovanja direktorja oziroma za največ šest mesecev.
 
Cudermanova je bila zadnja štiri leta zaposlena v Petrolu, kjer je sprva opravljala funkcijo pomočnice direktorja energetskih rešitev za razvoj poslovanja in vodila hčerinsko podjetje Eltec Petrol Srbija, nato pa od sredine leta 2017 vodila regionalno prodajo za Avstrijo, Italijo, Srbijo in Črno goro ter Slovenijo na področju DisNet. Pred tem je med drugim devet let delala v družbi Mercuri International kot svetovalka za področje prodaje in zaposlitev ter tri leta v družbi Laser Computer vodila pisarno in vso dokumentacijo podjetja, so sporočili po seji vlade.
 

Komentarji: