Pogovor mladih avtorjev in literarnih kritikov

Delo v sodelovanju s pisarno mesta literature pripravlja rubriko Mlado pero, v kateri spodbujamo in predstavljamo mlade literarne ustvarjalce.
Fotografija: V rubriki Mlado pero vsak mesec predstavljamo mlade avtorje in literarne kritike, dajemo prostor za razmislek o literaturi mlajših generacij in spodbujamo njeno prisotnost v slovenski publicistiki. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
V rubriki Mlado pero vsak mesec predstavljamo mlade avtorje in literarne kritike, dajemo prostor za razmislek o literaturi mlajših generacij in spodbujamo njeno prisotnost v slovenski publicistiki. FOTO: Voranc Vogel/Delo

V rubriki Mlado pero, ki jo časopisna hiša Delo že drugo leto pripravlja v sodelovanju s pisarno Ljubljane, Unescovega mesta literature, vsak mesec predstavljamo mlade avtorje in literarne kritike, dajemo prostor za razmislek o literaturi mlajših generacij in spodbujamo njeno prisotnost v slovenski publicistiki.

Prvi letošnji (spletni) pogovor z mladimi avtorji je usmerjal Andrej Hočevar, urednik pri Založbi Goga in nekdanji urednik zbirke Prišleki ter spletnega medija www.ludliteratura. Povprašali smo jih o njihovem delu in pisateljskih začetkih, slovenski mladi literaturi, sistemskih prednostih in preprekah, pa o delu z uredniki, sodelovanju s kritiki in še marsičem.
 
Pogovor si lahko ogledate na spodnji povezavi:

V rubriki so se v zadnjih mesecih predstavili prozaistka Jona Levar, prevajalka in literarna kritičarka Anja Zidar, prozaistka Sara Štern, literarna kritičarka, avtorica in prevajalka Tinkara Uršič Fratina, dramatik in pesnik Žiga Hren, literarni kritik Matevž Rems, pesnica Tadeja Logar Surina ter literarna kritičarka Hana Podjed.

image_alt
Žiga Hren: Kako presegati sebičnost

Preberite še:

Komentarji: