Rami Malek s kipcem za vlogo Mercuryja, najboljša igralka Olivia Colman, za film izbrali Zeleno knjigo (FOTO)

91. podelitev zlatih kipcev je prinesla kar nekaj presenečenj. Osmoljenka (znova) Glenn Close, ki ji tudi sedmič ni uspelo dobiti oskarja.
Fotografija: Rami Malek, Olivia Colman, Regina King in Mahershala Ali po podelitvi. FOTO: Mike Segar/Reuters
Odpri galerijo
Rami Malek, Olivia Colman, Regina King in Mahershala Ali po podelitvi. FOTO: Mike Segar/Reuters

Filmofili so pobrali stave, večerne toalete so bile pripravljene že davno pred prireditvijo, pričeske urejene in obrazi naličeni. Odvila se je 91. podelitev zlatih kipcev, ki veljajo za najbolj zaželeno nagrado v svetu filma. Na kratko bi lahko dejali, da je letošnja prireditev prinesla nekaj presenečenj, pa tudi osmoljencev večera - še sedmič je tako domov brez zlatega kipca odšla igralka Glenn Close. Kljub temu je bil njen nasmeh, ko je ploskala igralski kolegici Olivii Colman, videti pristen in iskren.

A pojdimo lepo po vrsti. 

91. podelitev nagrad ameriške filmske akademije je letos prinesla nekaj sprememb. Tako je potekala brez voditelja oziroma voditeljice večera. Nekaj časa se je po kuloarjih sicer šepetalo, da naj bi vajeti v roke prevzela legendarna Whoopy Goldberg, a vseeno nihče ni bil prav trdno prepričan, da bodo organizatorji upali to tudi v resnici speljati.

Podelitve iz leta 1989 namreč mnogi še vedno niso pozabili; v zgodovino se je vpisala kot ena najslabših sploh. Letošnja zagotovo ni bila slaba, so se pa nekateri podeljevalci izkazali malce bolje kot drugi - in podobno je bilo tudi z zahvalnimi govori. Colmanova je pokazala pristen angleški humor, drugi so iz žepa potegnili spisek z imeni in jih naštevali v nedogled. 

Rami Malek je upravičil vlogo favorita za glavno moško vlogo. FOTO: Mike Blake/Reuters
Rami Malek je upravičil vlogo favorita za glavno moško vlogo. FOTO: Mike Blake/Reuters


Kako je bilo torej letos? Najprej tisto najpomembnejše. Ne, ne toalete, pač pa zlati kipci. Že omenjena Colmanova, pa Rami Malek, ki privablja v kinodvorane z upodobitvijo Freddyja Mercuryja, za stranski vlogi sta kipca prejela Mahershala Ali in njegova igralska kolegica Regina King. Prvega oskarja sploh je v svoji 40. letni karieri dobil režiser Spike Lee - presenetljivo ne za najboljšo režijo ali film, pač pa za najboljši prirejeni scenarij (za film Črni KKKlanovec (BlacKkKlansman).

Največ oskarjev je sicer pobrala glasbena drama Bohemian Rhapsody (enega igralskega in tri v tehničnih kategorijah), tri zlate kipce pa je odnesel tudi Marvelov Črni panter. In otvoritveni trenutki so pripadli zasedbi Queen, ki po koncertnih odrih že nekaj časa nastopa z Adamom Lambertom. Adam ... ni Freddy, je pa vsaj dober približek. 



Za najboljšo režijo je akademija nagradila mehiškega režiserja Alfonsa Cuarona ter njegovo Romo, z oskarjem za najboljši film pa Zeleno knjigo.
 

Hvala mami in očetu ... In smrk, smrk


Najbolj prestižno filmsko nagrado od leta 1929 podeljuje ameriška Akademija znanosti in umetnosti gibljivih slik. Kar nekaj cenjenih igralskih imen ni nikoli imelo priložnosti stopiti na oder, planiti v jok, smrkati pred milijoni gledalcev in izreči tisti znameniti: Hvala mami in očetu (znameniti Alfred Hitchcock je recimo prejel »le«spominsko nagrado Irvinga G. Thalberga, ni jokal in hlipal, kot je leta 1998 Gwyneth Paltrow, pač pa se zahvalil v natanko petih besedah).

Nekaj jih je bilo, med njimi tudi Leonardo di Caprio, ki jim je kipec nekajkrat ušel, pa so ga na koncu le uspeli uloviti. Potem so tu tisti – kot recimo Meryl Streep ali Katharine Hepburn – ki so jih odnesli že več in se za večno zapisali med največje.

Ljubitelji filmi ali ne, zmagovalci oskarjev (pa tudi vse, kar spada zraven, od izbire za najlepšo toaleto do tistih, ki se okitijo z nazivi za najslabše oblečene, od zvezdniških selfijev do katastrofalnih napak, kakršna se je leta 2017 primerila Faye Dunaway in Warrenu Beattyju, podeljevalcema oskarja za najboljši film) zanimajo vse. In ob zaključku podelitve jih je res zelo malo, ki ne bi znali iz glave našteti vsaj enega srečnega dobitnika.

Letošnja prireditev je bila dolga tri ure in petnajst minut, organizatorji so že pred začetkom strogo omejili čas za zahvalne govore. Ti so bili mestoma jokavi, mestoma dolgočasni. Izstopal je Spike Lee, ki je s svojimi politično obarvanimi pozivi ljudstvu, naj začne misliti s svojo glavo in se udeleži volitev leta 2020, jasno in glasno okrcal politiko Donalda Trumpa. Ostali nagrajenci so se politike sicer tokrat bolj kot ne izogibali. Zahvaljevanje mamam, očetom, soprogam in otrokom je oskarjevska stalnica, tako kot tudi bolj ali manj posrečene večerne toalete, o katerih si lahko več preberete tu

Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles and J.D. Schwalm, ekipa filma Prvi človek. FOTO: Mike Segar/Reuters
Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles and J.D. Schwalm, ekipa filma Prvi človek. FOTO: Mike Segar/Reuters


Kako si je iz minute v minuto sledila prireditev?


05.13 Julia Roberts. V rožnatem. Predstavila je osem nominirancev za najboljši film. Zelena knjiga. Presenečenje večera! 

05.07 Nominirance za najboljšega režiserja je najavil lanskoletni zmagovalec Guillermo del Torro. Spike Lee, Pawel Pawlikowski, Yorgos Lanthimos, Alfonso Cuarón in Adam McKay. Sami odlični režiserji, a zmagovalec je lahko en sam. Alfonso Cuaron za Romo, je odločila akademija. 

04.57 Ena najtežje pričakovanih kategorij je bila tudi tista za najboljšo igralko. Ga bo prvič dobila Glenn Close? Ima že sedem nominacij, a je še brez oskarja. Zlati kipec gre v roke Olivia Colman. Veliko presenečenje, saj so vsi menili, da ga bo odnesla Closova. Ta je tako še naprej ponosna lastnica neslavnega rekorda: največ nominacij za igro brez zmage. Za oskarja se je potegovala že sedmič in ker je veljala za favoritinjo, bi lahko dosedanjo statistiko spremenila. A bo morala še malce počakati. 

04.39 In oskarja (iz rok lanskoletnega dobitnika Garyja Oldmana) dobi ... pričakovano! Rami Malek! Prvi oskar za odličnega igralca, ki je v svojem zahvalnem govoru dejal: »Hvala vsem, ki so mi stali ob strani,« je dejal igralec v svojem zahvalnem govoru. »Morda nisem bil najbolj pričakovana izbira za vlogo, a se je izkazala za pravilno. Večno bom vaš dolžnik,« se je poklonil tudi ustvarjalcem filma. »Sem sin emigranta, ki je prišel v ZDA. Del moje zgodbe se pravkar piše in ne bi mogel biti bolj hvaležen tistim, ki so mi stali ob strani.«

Glenn Close je tudi sedmič ostala brez oskarja. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Glenn Close je tudi sedmič ostala brez oskarja. FOTO: Lucas Jackson/Reuters


04.37 V kategoriji za najboljšo moško vlogo je bil med veliki favoriti Rami Malek za vlogo pevca Freddyja Mercuryja. A oskarja bi mu znal odnesti tudi Christian Bale za Podpredsednika. Potem so tu še Bradley CooperWillem Dafoe - četrta nominacija za slikarja Vincenta van Gogha - in Viggo Mortensen. Akadamija že od nekdaj obožuje drastične transformacije, zato bi ga morda res znal dobiti Bale, neprepoznaven kot ameriški podpredsednik Dick Chaney. Pustimo se presenetiti. 

04.35 Počasi se približujemo najbolj cenjenim in zvenečim kategorijam. Trije oskarji za Črni panter in Bohemian Rhapsody, za Zeleno knjigo in Romo dva. Kako bo šlo naprej?

04.30 Akademija se je poklonila tudi filmskim igralcem in igralkam ter ostalim umetnikom, ki so se poslovili v letu 2018. Susan Aspach, John N. Carter, Bernardo Bertolucci, Margot Kidder, Neil Simon, Burt Reynolds, Pablo Ferro, Barbara Harris, Miloš Forman, Stan Lee, Tab Hunter, Bruno Ganz, če omenimo le nekatere, brez katerih filmskih svet ne bi bil to, kar je. 

04.23 Še dobre pol ure in znani bodo vsi nagrajenci, medtem se nadaljuje prireditev. Oskarja za najboljšo izvirno glasbeno podlago je prejel film Črni panter. Prva nominacija in prvi oskar za mladega švedskega skladatelja Ludwiga Goranssona. Medtem ko je najboljša pesem postala skladba Shallow, Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt in Benjamin Rice, Zvezda je rojena. Lady Gaga je s tem potrdila, da ni le nadarjena pevka, pač pa tudi odlična kantavtorica. Med solzami se je zahvalila svoji družini in soigralcu. »Na svetu ni človeka, ki bi to pesem bolje zapel. Gre za trdo delo. Ne gre za to, kolikokrat si padel, pač pa, kako pogosto si se pobral po porazu,« je dejala igralka in pevka v svojem zahvalnem govoru. 

04.11 Oskarja za najboljši izvirni scenarij je prejel film Zelena knjiga. Gre za eno večjih presenečenj 91. podelitve nagrad oskarji. Za najboljši prirejeni scenarij pa je nagrado prejela ekipa filma BlacKkKlansman. Prvi oskar sploh za režiserja Spike Leeja. Vzel si je kar precej časa za svoj zahvalni govor - vmešal je tudi politiko, a mu tega nihče ni zameril. Obrnil se je na to, kaj so v svetu prave vrednote, kaj ZDA potrebujejo kot svetovna velesila (ne potrebujejo Donalda Trumpa, je bil med vrsticami jasen Lee). 

Spike Lee si je vzel kar nekaj časa za zahvalni govor. FOTO: Mike Blake/Reuters
Spike Lee si je vzel kar nekaj časa za zahvalni govor. FOTO: Mike Blake/Reuters


04.07 Če imate radi filmi, morate videti prav vse letošnje nominirance za najboljši kratkometražni film. Detainment, Fauve, Marguerite, Mother in Skin. Dobil ga je zadnji, film Koža. Film o tem, da učite svoje otroke, da se da biti dober človek, so na odru povedali ustvarjalci med zahvalo. In še mimogrede - tako bi se morali zahvaliti vsi nagrajenci. 

04.00 Eden od vrhuncev vsaj glasbenega dela 91. podelitve oskarjev se je odvil, ko sta na oder stopila glavna junaka filma Zvezda je rojena (Bradley Cooper in Lady Gaga) ter v živo zapela naslovno pesem (tudi eno od kandidatk za glasbenega oskarja). Gre za eno od bodočih ponarodelih skladb? To bo pokazala zgodovina, se je pa Lady Gaga zagotovo vtisnila v spomin tudi kot odlična igralka, ne le kot neverjetna pevka. 

03.56 Oskarja za najboljše vizualne učinke je prejel film Prvi človek. Prvi oskar za filmsko mojstrovino o Neilu Armstrongu, prvem človeku, ki je stopil na Luno. Zaslužena nagrada, kot se bodo najbrž strinjali komentatorji in filmski kritiki. Julija letos bo minilo natanko 50 let od prelomnega dogodka, ki je za vedno spremenil zgodovino osvajanja vesolja. 

03.42 Glede na (v resnici) hudomušne podeljevalce, voditelja oziroma voditeljice sploh nihče ne pogreša. Letošnja podelitev zagotovo ne bo ena najslabših v zgodovini. Oskarja za najboljši kratkometražni animirani film je prejel Bao. Za najboljši kratkometražni dokumentarni film pa Period. End of Sentence. Film o menstruaciji, kot se je izrazila ena od ustvarjalk.

03.39 Čisto za mimogrede - Lady Gaga si je za podelitev nadela znameniti diamant, ki ga je nosila Audrey Hepburn v filmu Zajtrk pri Tiffanyju. Cena dosega vrtoglavih 30 milijonov dolarjev. A nazaj k podelitvi. Med napovedovalci nominirancev za najboljši film sta se znašla tudi zvezdnika iz filma Waynov svet, čeprav je bil Mike Myers po toliko letih skorajda neprepoznaven. 

Lady Gaga ob svojem zahvalnem govoru. Dobila je zlati kipec za najboljšo originalno pesem. FOTO: Mike Blake/Reuters
Lady Gaga ob svojem zahvalnem govoru. Dobila je zlati kipec za najboljšo originalno pesem. FOTO: Mike Blake/Reuters


03.37 Za zdaj dominirajo zgodbe o (super)junakih. Bohemian Rhapsody, Spider-Man: Novi svet in Roma so že odnesli kipce, vsaj prvi in zadnji pa imata še nekaj nominacij. 

03.30 Natanko na polovici prireditve je bila na vrsti kategorija za najboljši animirani celovečerni film. Neverjetni 2, Otok psov, Mirai, Ralph ruši Internet in Spider-Man: Novi svet so bili med nominiranci, veliki favorit pa Spider-Man: Novi svet. Upravičil je pričakovanja ... 

03.21 Oskarja za najboljšo stransko vlogo je prejel (pričakovano ali pa ne) Mahershala Ali. Mahershala Ali je bil favorit v tej kategoriji. To nagrado je dobil že pred dvema letoma za vlogo v filmu Mesečina. S tem se je postavil za Toma Hanksa, ki je dobil oskarja v omenjeni kategoriji dve leti zapored – leta 1993 za vlogo v filmu Forrest Gump in leta 1994 v filmu Filadelfija. Šestdeset let pred tem je imel to čast igralec Spencer Tracy, ki je dobil oskarja za glavnega igralca v letih 1937 in 1938. »Rad bi se zahvalil babici, brez njen danes ne bi bil tu. Kot tudi ne brez soproge in hčerke. Hvala vsem,« se je na kratko zahvalil Ali. 

03.15 Ceremonija v Dolby teatru se nadaljuje. Nominiranci za najboljši film so kapljali eden za drugim med posameznimi podelitvami nagrad v ostalih kategorijah. Med napovedovalkami je bila tudi teniška zvezdnica Serena Williams. A nazaj k nominirancem .... za najboljšo montažo je oskarja odnesel Bohemian Rhapsody. Kipci »kapljajo«. Film je za zdaj upravičil prav vsa pričakovanja, tudi kar se tiče oskarjev. 

Letos je med kandidati tudi Roma. FOTO: Press
Letos je med kandidati tudi Roma. FOTO: Press


03.01 Ena od najbolj zanimivih kategorij letos je bila zagotovo kategorija za najboljši tujejezični film. Akademija je imela tu v resnici težko delo, saj so bile med nominiranimi nepozabne mojstrovine (Kafarnaum (Capernaum, Libanon), Hladna vojna (Cold War, Poljska), Delo brez avtorja (Werk ohne Autor, Nemčija), Roma (Mehika) in Tatiči (Japonska)). A zmagovalec je (žal) lahko en sam, letos je oskarja (po napovedi v španskem jeziku, kar je tudi poseben precendens na podeljevalskem odru, izvedel jo je igralec Javier Bardem) tako dobila Roma. Gre za prvi film, ki ga je v tej kategoriji dobila Mehika.  

02.58 Tudi oskarja za najboljšo montažo zvoka je prejel film Bohemian Rhapsody, kamere so se precej ustavljale na zvezdniku Ramiju Maleku, ki je blestel kot nepozabni Freddy, in ima v žepu (najmanj) nominacijo za najboljšo glavno moško vlogo. 

02.55 Slaba ura podelitve je mimo, nekatere glavne kategorije pa še prihajajo. Oskarja za najboljšo filmsko montažo je dobil film ... presenetljivo (ali pa ne) ... Bohemian Rhapsody ... Skoraj zagotovo to ne bo edina nagrada za biografijo o zasedbi Queen oziroma o legendarnem Freddyju Mercuryju. 

Adam Driver, Spike Lee in igralka, ki je dobila oskarja za najboljšo stransko igralko, Regina King. FOTO: Mike Blake/Reuters
Adam Driver, Spike Lee in igralka, ki je dobila oskarja za najboljšo stransko igralko, Regina King. FOTO: Mike Blake/Reuters


02.46 Sledil je sapo jemajoč glasbeni predah. Jennifer Hudson je zapela skladbo I’ll Fight Diane Warren iz filma RGB. Pesem je ena od nominirank za oskarja za najboljšo skladbo. 

02.43 Nagrado za najboljšo fotografijo je dobil film Roma. Prekrasno posnet film, z malo subjektivnih kadrov, prelepimi črnobelimi panoramskimi posnetki ... Filmu so že nekaj časa peli hvalo številni kritiki ... In pohvala tudi organizatorjem, ki podelitve za oskarja za fotografijo niso prekinili z reklamnimi oglasi, kakor so sprva nameravali. Ko so se uprli nekateri vidni ustvarjalci, so si na srečo premislili.

02.38 Če ti oskarja podeli osupljiva Jennifer Lopez, je to že nagrada sama po sebi. Z Bradleyem Cooperjem je podelila oskarja za najboljšo scenografijo; dobil ga je film Črni panter. Že drugi oskar torej za omenjeni film. Gre za izjemno vizualno poslastico, kakor so se strinjali filmski kritiki. 

02.28 Ena najboljših napovedi je šla igralki Melissi McCarthy za oskarja za najboljšo kostumografijo. Marija Škotska je bila favorit, oskarja je dobil film ... Črni panter. Prvo majhno presenečenje torej na letošnjih oskarjev. Ali to pomeni, da Črni panter ne bo dobil oskarja za najboljši film? Gre za film, ki gledalcu približa kulturo temnopoltega prebivalstva, a v zadnjih dneh ni bil med favoriti za najboljši film. Pustimo se presenetiti. 

Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin, Evan Hayes in Shannon Dill z oskarjem za najboljši dokumentarni film Free Solo. FOTO: Mike Segar/Reuters
Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin, Evan Hayes in Shannon Dill z oskarjem za najboljši dokumentarni film Free Solo. FOTO: Mike Segar/Reuters


02.21 Prireditev, za katero so organizatorji predvideli približno tri ure (zmagovalci so precej omejeni glede »minutaže« pri zahvalnih govorih, se nadaljuje. Za favorita za oskarja za najboljšo masko se je v zadnjih dneh velikokrat omenjal Podpredsednik ... Dobil ga je ... Podpredsednik (Vice) z odličnim Chistianom Balom v glavni vlogi.

02.19 Film za vse, ki verjamejo v nemogoče, so na slavnostnem podu povedali ustvarjalci filma, ki je dobil že bafto ... 

02.15 Hellen Mirren je bila ena od podeljevalk oskarja za najboljši celovečerni dokumentarec. Dobil ga je Free Solo, film, ki smo ga lahko pred dnevi videli tudi v Sloveniji na Festivalu gorniškega filma! 

2.08 In da, prireditev v resnici poteka brez voditelja oziroma voditeljice.  

02.10 Nagrado za najboljšo stransko igralko je dobila Regina King. Leta 1971 v Los Angelesu rojena igralka je slavila za vlogo matere v filmu Šepet nežne ulice. 

02.00 Točno ob uri so 91. podelitev otvorili Queen na čelu z Adamom Labertom

Adam Lambert in Brian May. FOTO: Mike Blake/Reuters
Adam Lambert in Brian May. FOTO: Mike Blake/Reuters


Kdo so (bili) letošnji nominiranci?


23 kategorij za najboljše in najmanj toliko tistih, v katere so bile ponoči uprte oči svetovne javnosti. Kdo torej so bili nominiranci po posameznih kategorijah?

Najboljši film

Črni Panter (Black Panther)
Črni KKKlanovec (BlacKkKlansman)
Bohemian Rhapsody
Najljubša (The Favourite)
Zelena Knjiga (Green Book)
Roma
Zvezda je Rojena (A Star is Born)
Podpredsednik (Vice)

Režija

Spike Lee, BlacKkKlansman
Pawel Pawlikowski, Hladna vojna
Yorgos Lanthimos, Najljubša
Alfonso Cuarón, Roma
Adam McKay, Podpredsednik

Kot ste lahko opazili, letos za režijo ni bila nominirana nobena ženska.

Igralec v glavni vlogi

Christian Bale, Podpredsednik
Bradley Cooper, Zvezda je rojena
Willem Dafoe, Pri vratih večnosti
Rami Malek, Bohemian Rhapsody
Viggo Mortensen, Zelena knjiga

Igralka v glavni vlogi

Yalitza Aparicio, Roma
Glenn Close, Žena 
Olivia Colman, Najljubša
Lady Gaga, Zvezda je rojena
Melissa McCarthy, Mi lahko kdaj koli oprostiš?



Igralec v stranski vlogi

Mahershala Ali, Zelena knjiga 
Adam Driver, BlacKkKlansman
Sam Elliott, Zvezda je rojena
Richard E. Grant, Mi lahko kdaj koli oprostiš?
Sam Rockwell, Podpredsednik

Igralka v stranski vlogi

Amy Adams, Podpredsednik
Marina de Tavira, Roma
Regina King, Šepet nežne ulice
Emma Stone, Najljubša
Rachel Weisz, Najljubša

Fotografija

Łukasz Žal - Hladna vojna
Robbie Ryan - Najljubša
Caleb Deschanel - Never Look Away
Alfonso Cuarón – Roma
Matthew Libatique - Zvezda je rojena

Lady Gaga je bila med nastopajočimi. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Lady Gaga je bila med nastopajočimi. FOTO: Lucas Jackson/Reuters


Izvirni scenarij

Najljubša
First Reformed
Zelena knjiga
Roma
Podpredsednik

Prirejeni scenarij

The Ballad of Buster Scruggs
BlacKkKlansman
Mi lahko kdaj koli oprostiš?
Šepet nežne ulice
Zvezda je rojena

Tujejezični film

Kafarnaum (Capernaum, Libanon)
Hladna vojna (Cold War, Poljska)
Delo brez avtorja (Werk ohne Autor, Nemčija)
Roma (Mehika)
Tatiči (Japonska)

Animirani celovečerni film

Neverjetni 2
Otok psov
Mirai
Ralph ruši Internet
Spider-Man: Novi svet



Dolgometražni dokumentarec

Free Solo
Hale County This Morning, This Evening
Minding the Gap
Of Fathers and Sons
RBG

Scenografija

Črni panter
Najljubša
Prvi človek
Mary Poppins se vrača
Roma

Kostumografija

The Ballad of Buster Scruggs
Črni panter
Najljubša
Mary Poppins se vrača
Marija Škotska

Mešanje zvoka

Črni panter
Bohemian Rhapsody
Prvi človek
Roma
Zvezda je rojena

Adam Lambert in skupina Queen je otvorila prireditev. FOTO: Mike Blake/Reuters
Adam Lambert in skupina Queen je otvorila prireditev. FOTO: Mike Blake/Reuters


Montaža zvoka

Črni panter
Bohemian Rhapsody
Prvi človek
Tiho mesto
Roma

Najboljša skladba

All The Stars, Kendrick Lamar, Črni panter
I’ll Fight Diane Warren, Jennifer Hudson, RGB
The Place Where Lost Things Go, Marc Shaiman, Scott Wittman, Mary Poppins se vrača
Shallow, Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt in Benjamin Rice, Zvezda je rojena
When A Cowboy Trades His Spurs For Wings, Willie Watson, Tim Blake Nelson, The Ballad of Buster Scruggs

Filmska montaža

Črni Kkklanovec
Bohemian Rhapsody
Najljubša
Zelena knjiga
Mož iz ozadja

Posebni učinki

Maščevalci: Brezmejna vojna
Christopher Robin
Prvi človek
Igralec št. 1
Solo: Zgodba Vojne zvezd

Maska

Border
Marija Škotska
Mož iz ozadja

Izvirna glasbena podlaga

Črni panter
BlacKkKlansman
Šepet nežne ulice
Otok psov
Mary Poppins se vrača

Kratki animirani film

Animal Behaviour
Bad
Late Afternoon
One Small Step
Weekends

Kratki igrani film

Detainment
Fauve
Marguerite
Mother
Skin

Komentarji: