TV namig: Ponoči je vsaka krava črna

Drama o deklici, ki išče očeta, a nečesa ne ve ... Prepričljiva zgodba o odraščanju in inteligentna refleksija o očetovstvu in družini.
Fotografija: Ponoči je vsaka krava črna (Tous les chats sont gris). Foto Tvs
Odpri galerijo
Ponoči je vsaka krava črna (Tous les chats sont gris). Foto Tvs

Sreda, 27. februarja

 

Ponoči je vsaka krava črna: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Tous les chats sont gris. Belgija, 2014. Režija: Savina Dellicour. Igrajo: Manon Capelle, Anne Coesens, Dune de Braconier. Drama. 84 minut.
Dorothy je stara 15 let in čeprav odrašča v premožnem delu Bruslja, ni zadovoljna. Ves čas se prepira z mamo in njeno edino pravo sredstvo pobega je glasba. Ko nekega dne spozna 43-letnega Paula, ki dela kot detektiv, se odloči, da ga bo prosila, da bi ji pomagal najti očeta, ki ga mama nikdar noče omenjati. A Paul ima skrivnost ...

Prepričljiva zgodba o odraščanju in inteligentna refleksija o očetovstvu in družini, ki spretno krmari med humorjem in eksistencialno stisko, so rekli kritiki. 

Film je potoval po več festivalih in prejel tudi kar nekaj nagrad. To je sicer prvenec belgijske režiserke, ki pravi, da je njen najljubši film Lynchev Modri žamet (1986). Svoj prvi filmček pa je posnela v otroštvu na kamero v8, in sicer je bila to grozljivka, v kateri sta se z bratrancem pretvarjala, da jesta babičin vosek za depilacijo.

Komentarji: