TV namigi: Boj za poroko, Ljubezen po domače, Sprehod med nagrobniki

Nocoj lahko izbirate med lahkotno komedijo o boju za istospolne poroke, prvim novim delom domačega šova, v katerim kmetom iščejo ljubezen, in akcijskim trilerjem z Liamom Neesonom.
Fotografija: Boj za poroko (Wedding Wars). Foto Sony
Odpri galerijo
Boj za poroko (Wedding Wars). Foto Sony

Petek, 1. marca

 

Boj za poroko: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Wedding Wars. ZDA/Kanada, 2006. Režija: Jim Fall. Igrajo: John Stamos, Eric Dane, Bonnie Somerville, James Brolin. TV-komedija. 87 minut.
Shel se ukvarja z načrtovanjem porok, zato z veseljem privoli v organizacijo poroke brata Bena in njegove Maggie, sicer hčerke konservativnega guvernerja. A ko Shel, ki je homoseksualec, odkrije, da je njegov brat odgovoren za guvernerjev govor proti porokam gejev, je šokiran in namesto poroke organizira proteste za enake pravice ...

Postavna zdravnika iz Urgence in Talentov v belem v filmu za pravico do poroke za vse. Je sploh treba še kaj dodati, je napisal eden od kritikov. In res je to vse: komedija, ki spregovori tudi o resnih političnih temah, a pri tem ostane lahkotno nepridigarska. 

John Stamos, ki v filmu igra Shela, pravi, da so mu, ko je odraščal, rekli: »Ne govori o religiji ali politiki. Ne izzivaj!« A kot pravi, »zdaj, ko sem odrasel, vidim, da imam mnenje in da ga hočem povedati«.

 

Ljubezen po domače: Pop TV ob 20.00 (Premiera)


Ljubezen po domače 2019: 1. marca nova sezona. Foto Pro Plus 
Ljubezen po domače 2019: 1. marca nova sezona. Foto Pro Plus 


Slovenija, 2019. Voditeljica: Tanja Postružnik Koren. Resničnostna oddaja.
Voditeljica bo spet potovala po Sloveniji in se pogovarjala o ljubezni. Enajst podeželskih junakov, med njimi je tudi junakinja, upa, da bodo skozi oddajo spoznali partnerja. Sodelovali pa ne bodo prav vsi, pač pa le tistih sedem, ki bodo prejeli največ pisem – vsi že nestrpno pričakujejo Tanjo, ki hodi naokrog s košaro pisem. Bliža se trenutek izbire, pa tudi čas osebnih izpovedi.Sprehod med nagrobniki: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)


A Walk Among the Tombstones. ZDA, 2014. Režija: Scott Frank. Igrajo: Liam Neeson, Dan Stevens, David Harbour. Triler. 113 minut.
Leta 1991 je policaj Matt Scudder po službi odšel pit v bar. Ko so v bar vdrli roparji, je odgovoril s svojim orožjem in jih pobil. A ena od njegovih krogel je ubila tudi sedemletno deklico. Scudder je skrušen zapustil policijo in postal zasebni detektiv. Osem let po tem bi ga rad najel preprodajalec mamil, da bi ugotovil, kdo je ugrabil njegovo ženo in jo ubil kljub plačilu odkupnine.

Temačen film s krutimi prizori, ki niso za vsakogar, spomni na kriminalke iz 70. let. Liam Neeson več kot prepričljivo odigra zagrenjenega pijanca, s katerim se gledalec sicer težko poistoveti, a zanj vseeno stiska pesti.

Komentarji: