TV namigi: Dojenček Bridget Jones, Solo ter Prosto in solo

Presenetljivo dober tretji film z Bridget Jones je ena od treh premier, ki jih izpostavljamo. Drugi sta akcije in humorja polni film Vojne zvezd in tretji oskarjevski dokumentarec o možu, ki se je v steno podal sam in brez varovanja.
Fotografija: Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Foto Pro Plus

Nedelja, 3. marca

 

Dojenček Bridget Jones: Pop TV ob 20.00 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Bridget Jones’s Baby. VB, 2016. Režija: Sharon Maguire. Igrajo: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey. Komedija. 123 minut.
V novem poglavju svojega dnevnika se prikupno nerodna Bridget Jones po koncu zveze z Markom Darcyjem odloči posvetiti karieri televizijske producentke. Počasi začne uživati v samskem življenju, dokler ji poti ne prekriža očarljivi Američan Jack. A nepričakovana nosečnost ogrozi Bridgetine načrte, poleg tega pa ni povsem prepričana, kdo je otrokov oče. 

Na videz nepotrebno nadaljevanje kultne komedije, ki pa mu uspe obuditi vse, kar so imeli gledalci radi pri izvirniku

Film ni nastal po knjigi Helen Fielding kot prejšnja dva, ampak je pisateljica skupaj z Davidom Nichollsom napisala nov scenarij, ki ga je nato spolirala še Emma Thompson, ki v filmu tudi igra. 
 


Solo: Zgodba Vojne zvezd: HBO ob 20.00 (Premiera)

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Solo: A Star Wars Story. ZDA, 2018. Režija: Ron Howard. Igrajo: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson, Donald Glover. ZF-pustolovščina. 135 minut. 
Če že imamo vsako leto nov film Vojne zvezd – in mnogi smo o tem sanjali večino otroštva – potem je jasno, da ne more biti prav vsak popkulturna osnova za vso generacijo. Po Poslednjem jediju smo dobili preprosto, zabavno in naspidirano pustolovščino. Ta se nekoliko preveč trudi splesti povezave s splošno mitologijo, a vseeno pritegne s humorjem, kaskaderskimi podvigi in dokaj prepričljivimi liki.

Glavni junak je Han Solo, ki ga je v izvirni trilogiji in Sila se prebuja upodobil Harrison Ford, tukaj pa Alden Ehrenreich, ki morda ni kos monumentalnosti naloge, a ga podpreta (in deloma zasenčita) Woody Harrelson kot njegov mentor Beckett in še bolj Donald Glover kot mladi Lando Calrissian.

godba se potrudi vključiti večino omemb Hanove preteklosti iz Vojne zvezd, poleg tega pa doda še bombončke za mladino, ki spremlja animirane pustolovščine Vojne klonov in Uporniki, pa čeprav bodo manj razgledanim (tj. odraslim) gledalcem nekatera razkritja povsem nelogična.

Prosto in solo: National Geographic ob 21.00



Free Solo. ZDA, 2018. R: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi. Dok. film. 100 min.
Kljub prepričevanju prijateljev in novega dekleta se Alex Honnold, najboljši solo plezalec brez varovanja, pripravlja na najtežjo preizkušnjo: da prepleza 975-metrsko steno El Capitan v Yosemitu, in to brez vrvi in zaščitne opreme. Če mu uspe, bo prvi, ki mu je uspel tak plezalski podvig brez zaščitne opreme. Film je te dni dobil oskarja za najboljši dokumentarec.

Komentarji: