TV namigi: Hannah Arendt, Poslednji met, Taborjenje ...

Na TVS bo premiera dokumentarca o filozofinji Hannah Arendt, v Tedniku o deložacijah in tujcih v Sloveniji, na HBO prihaja nova serije Lenne Dunham, na Planetu 2 pa serija o košarkarskih tekmah za denar.
Fotografija: Taborjenje (Camping) Foto Hbo
Odpri galerijo
Taborjenje (Camping) Foto Hbo

Ponedeljek, 15. oktobra


Vita activa – duh Hannah Arendt: TVS 2 ob 22.10 (Premiera)


Vita activa – duh Hannah Arendt Foto Press
Vita activa – duh Hannah Arendt Foto Press


Vita Activa: The Spirit of Hannah Arendt. Izrael/Kanada, 2015. Režija: Ada Ushpiz. Dokumentarni film. 125 minut.
Hannah Arendt, nemška judovska filozofinja, je v 60. letih prejšnjega stoletja povzročila vihar s skovanko »banalnost zla«, ki jo je uporabila v zvezi z nacizmom. Njeno poznavanje narave zla, zavzemanje za begunce in zavest o nevarnostih katere koli ideologije so danes bolj relevantni kot kdaj koli prej, prav tako tudi humanistično sporočilo v jedru njenega razmišljanja.

V filmu potujejo v kraje, kjer je Arendtova živela, delala, ljubila in bila izdana. Vsebuje veliko arhivskega gradiva, med drugim tudi znamenite kadre s sojenja nacista Adolfa Eichmanna, s katerega je Arendtova poročala za The New Yorker. Film ne moralizira in skuša ostati nevtralen do nekaterih njenih kontroverznih stališč, o katerih se krešejo mnenja.

Poslednji met: Planet TV 2 ob 19.35


Poslednji met The Last Shot Foto Press
Poslednji met The Last Shot Foto Press


The Last Shot. ZDA, 2017. 1/6. Dokumentarna serija. 44. minut.
Dokumentarna serija spremlja ameriške in mehiške košarkarje, ki na košarkarskih turnirjih v Mehiki tekmujejo za denarno nagrado, hkrati pa upajo, da jih bo opazil kakšen lovec na talente in jih povabil v kakšno pravo ligo. Za mnoge igralce je to zadnja priložnost, da bi živeli svoje sanje in služili kruh z igro, ki jo imajo radi. V prvem delu se v Mehiki ekipa novincev prvič pomeri na košarkarskem turnirju.
 

Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.
V oddaji razkrivajo primer deložacije, ki grozi 15 družinam, tudi z mladoletnimi otroki. Stanovanja so kupili brez vpisanih bremen, a jih utegnejo izgubiti zaradi starih dolgov prodajalca. 

Tuji študenti, ki v Slovenijo prihajajo preko evropske mednarodne izmenjave Erasmus, se poleg vse večjega pomanjkanja sob spopadajo tudi z nestrpnostjo. Številni lastniki sob ne želijo oddati tujcem. 

Ženske z bistveno mlajšimi partnerji – je to v Sloveniji družbeno že povsem sprejemljivo ali še vedno povzroča zgražanje in posmeh?
 

Taborjenje: HBO ob 21.00 (Premiera)



Camping. ZDA, 2018. 1/8. Igrajo: Jennifer Garner, David Tennant, Juliette Lewis, Arturo Del Puerto, Ione Skye. 25 minut.
Lena Dunham in Jennifer Konner, ki sta zakrivili serijo Punce (Girls), se vračata z novo humoristično serijo, v kateri Jennifer Garner igra hipohodnrsko, a dominantno ženo in mamo, ki za možev rojstni dan na taborjenju zbere skupino prijateljev. A prijeten konec tedna v naravi se zelo hitro sprevrže v preizkušnjo za zakonski stan in prijateljstvo.

Komentarji: