TV namigi: Kaj dogaja?, Danny Collins in Pokrpajmo žive

Jonas prihaja z novo oddajo, ki upa, da vas bo nasmejala in vas spodbudila k premisleku. Za zabavo ponujamo še Ala Pacino s Katarino Čas, v premislek pa francosko-beligijsko dramo o človeških povezavah.
Fotografija: Jonas Žnidaršič. Foto Žiga Culiberg
Odpri galerijo
Jonas Žnidaršič. Foto Žiga Culiberg

Sobota, 9. marca

 

Kaj dogaja? Z Jonasom: TVS 1 ob 21.20 (Premiera)Slovenija, 2019. Voditelj: Jonas Žnidaršič. Satirična oddaja.
Oddaja bo sestavljena iz pregleda aktualnih dogodkov s področja politike, športa, kulture in zabave. Ob voditelju Jonasu Žnidaršiču boste lahko videli reporterja s terena Gašperja Berganta, ki bo pokrival domače teme, in Admirja Baltića, ki se bo odpravil na tuje. Rubrika Zvezdne steze bo posvečena slavnim in bo vsako soboto prinesla presenečenje, tudi za Jonasa. Tu bodo še imitatorji, ki bodo pripravljali sinhronizacije, Tilen Artač pa bo vsako oddajo zaključil z zabavno priredbo slovenske skladbe.

Čeprav stavijo na zabavo, ustvarjalci upajo, da bo oddaja pri gledalcih vzbudila tudi tehten premislek o aktualnih vprašanjih. »Postavljali bomo vprašanja, na katera pa boste morali odgovore poiskati sami. Če se bo vsaj kdo ob našem štosu zamislil, bo naloga opravljena,« pravi Jonas. 

Glavni scenarist oddaje je Igor Bračič, bolj znan po vzdevku Sadež. Podobno oddajo na Planet TV pripravlja Jure Godler, Jonas pa o tem pravi: »Ne razmišljam, kako bi bili na silo drugačni, raje razmišljam, kako bi oddajo čim bolje naredili. Raje tekmujem s seboj kot z drugimi.«
 

Danny Collins: TVS 2 ob 20.05

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Christopher Plummer, Al Pacino, Katarina Čas v filmu Danny Collins. Foto Hopper Stone
Christopher Plummer, Al Pacino, Katarina Čas v filmu Danny Collins. Foto Hopper Stone


Danny Collins. ZDA, 2015. Režija: Dan Fogelman. Igrajo: Al Pacino, Annette Bening, Jennifer Garner, Bobby Cannavale, Christopher Plummer, Katarina Čas. Drama/komedija. 106 minut.
Leta 1971 je bil mladi kantavtor Danny Collins na pragu svetovne slave. Danes je ostareli pevec (Pacino), ki mora kar naprej prepevati iste uspešnice in že desetletja ni napisal svoje pesmi. Dneve preživlja ob kokainu in svoji mladi ljubici (Katarina Čas). Potem pa mu menedžer (Plummer) pokaže pismo, ki ga je Dannyju pred leti napisal John Lennon in mu v njem ponudil pomoč. Ob misli, kako drugačna bi bila njegova kariera, se odloči za spremembe ...

Odlična igralska zasedba preseže nekoliko predvidljiv scenarij v zgodbi o novih začetkih.

Katarina Čas se takole spominja snemanja: »Bilo je nepozabno, navsezadnje ne igraš vsak dan z legendami, kot sta Pacino in Plummer. Z njima sem preživela veliko časa in uživala v njunih zgodbah o starem Hollywoodu. Pacino je bil do mene vedno prijazen in zaščitniški, Plummerja pa bi opisala kot neverjetno karizmatičnega, tedaj 83-letnega gospoda, s katerim bi lahko klepetala ure in ure. Če bi tudi sama štela okoli 80 let, bi mi verjetno zašibil kolena (smeh). Je res krasen gospod.«Pokrpajmo žive: TVS 1 ob 23.45 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Pokrpajmo žive. Foto TVS
Pokrpajmo žive. Foto TVS


Réparer les vivants. Francija/Belgija, 2016. Režija: Katell Quillévéré. Igrajo: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Bouli Lanners. Drama. 103 minut.
Ko se trije prijatelji vračajo domov z deskanja na vodi, se jim pripeti huda prometna nesreča in Simon, eden od njih, konča v bolnišnici. Njegove starše obvestijo, da zanj ni več upanja. Medtem v Parizu nekdanji glasbenici Claire zaradi hudega srčnega obolenja življenje visi na nitki in čaka na darovalca organa ...

Čudovito posnet in spretno spisan film, ki lepo prikaže človeške povezave, so rekli kritiki.

Komentarji: