TV namigi: Kdo je ubil Daphne, Preverjeno, nogomet

Priporočamo premiero dokumentarca časnika La Republicca o umoru malteške novinarke, v Preverjenem o dimnikarjih, revnih v Mariboru, sindikatu novinarjev ... Slovenija po porazu z Norveško doma gosti Ciper.
Fotografija: Kdo je ubil Daphne Daphne: The Execution Foto Tvs
Odpri galerijo
Kdo je ubil Daphne Daphne: The Execution Foto Tvs

Torek, 16. oktobra


Kdo je ubil Daphne: TVS 1 ob 20.55 (Premiera)


Daphne Caruana Galizia Foto Arhiv
Daphne Caruana Galizia Foto Arhiv


Daphne: The Execution. Itallija, 2018. Avtorja: Carlo Bonini, Giuliano Foschini. Dokumentarni film. 52 minut. 
Popoldne 16. oktobra 2017 je v eksploziji avtomobila bombe umrla malteška novinarka Daphne Caruana Galizia. Desetletje je izsledke svojega dela, v katerem je neustavljivo razkrivala mreže politične korupcije na Malti, objavljala na svojem zelo priljubljenem in vplivnem blogu. Avtorji v dokumentarni oddaji, za katero stoji italijanski časnik La Republicca, s pomočjo pripovedi njenih sodelavcev, prič in žvižgačev izrišejo portret brezkompromisne in prodorne novinarke in tistih, ki jih je pisanje Daphne ogrožalo, ter raziščejo ozadje okrutnega političnega umora.

Carlo Bonini, sicer novinar La Republicce, pravi, da gredo razlogi za umor daleč prek meja malega otoka: »Zgodba Daphne, način, na katerega je bila umorjena in razlogi za umor, imajo opraviti z vsemi nami, in sicer kot novinarji in kot državljani Evrope.« Avtor pravi tudi, da je s svojim filmom hotel tudi humanizirati Daphne in da so zato v filmu pokazali tudi osebne vidike njenega življenja: kot ženske in matere.


Preverjeno: Pop TV ob 22.00


Slovenija, 2018. Vodi: Alenka Arko. Aktualno-informativna oddaja.
Koliko vasi v Sloveniji ima le nekaj prebivalcev, samo enega prebivalca ali pa so povsem prazne? Pred kratkim je bil v vasi s sedmimi prebivalci celo poskus umora!

Včasih je bil nadzor dimnikarjev obvezen, zdaj ni več tako. Je pa ogromno kurilnih naprav zastarelih, dimniki so neočiščeni, to, kar ljudje kurijo, pa je lahko stupeno in kancerogeno.

Gospodarska rast je v Sloveniji že nekaj let visoka, podjetja kujejo dobičke, po drugi strani pa recimo v Mariboru raste število ljudi, ki bi bili brez pomoči dobrodelnih organizacij lačni.

Sindikat v kovinarstvu napoveduje veliko stavko za povečanje plač.

Izbor športa:

Slovenija : Ciper: TVS 2 ob 20.00


Branko Jokić (L), Josip Iličić, Nemanja Mitrović, Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, na treningu 26.marca 2018. Foto Jure Eržen/Delo
Branko Jokić (L), Josip Iličić, Nemanja Mitrović, Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, na treningu 26.marca 2018. Foto Jure Eržen/Delo


Liga narodov. Prenos iz Ljubljane.
Slovenska nogometna reprezentanca bo v 4. kolu lige narodov v Stožicah skušala popraviti vtis z dosedanjih tekem. Prav septembrski poraz z 2 : 1 proti Cipru v Nikoziji je njena velika črna pika. V boju za obstanek v skupini tega novega tekmovanja bo zmaga za Kavčičevo vrsto nujna. V nasprotnem primeru se bo njegov selektorski stolček še bolj tresel. Slovenski nogometaši so se s Ciprčani na domačih tleh do zdaj pomerili trikrat in se tudi trikrat veselili zmage.

Komentarji: