TV namigi: Maksimilijan in Marija, Umor, je napisala, Formula 1, Dirka po Franciji ...

Priporočamo serijo o Mariji Burgundski in Maksimiljanu Habsburškem, za nostalgike Umor, je napisala, Intervju: Ivan Simič. Dan je tudi športno bogat.
Fotografija: Maksimilijan in Marija – igra moči in ljubezni
Odpri galerijo
Maksimilijan in Marija – igra moči in ljubezni

Maksimilijan in Marija – igra moči in ljubezni: TVS 1 ob 20.00


Maximilian – Das Spiel von Macht und Liebe. Avstrija/Nemčija, 2016. 1/6. Režija: Andreas Prochaska. Igrajo: Christa Théret, Jannis Niewöhner, Miriam Fussenegger, Stefan Pohl. Nadaljevanka. 
Gre za tragično zgodbo o Mariji Burgundski in Maksimiljanu Habsburškem, kasnejšem cesarju Maksimiljanu I. V 15. stoletju je nekaj plemiških družin obvladovalo celino, svojo moč pa so še krepile z intrigami in porokami. Marija je bila najbogatejša dedinja v Evropi in zato tarča številnih snubcev ...
Razkošna nadaljevanka, ki v ospredje postavi zgodbo Marije, sicer zgodovino malo priredi, a dobro prikaže obdobje, ko je bila Evropa opustošena od vojn, kuge in inkvizicije.
 

Intervju: Ivan Simič: TVS 1 ob 20.45


Slo., 2018. V: Lidija Hren.Pog. odd.
Tokratni gost za davke pravi, da so najbolj zanimiva stvar na svetu. Kot direktor Davčne uprave je ukinil dohodninske napovedi in vpeljal informativne izračune. Bil je tudi direktor davčne uprave v Srbiji in predsednik Nogometne zveze Slovenije, izdaja revijo, vodi Davčno-izobraževalni inštitut ...
 

Umor, je napisala – Umor Sherlocka Holmesa: TVS 2 ob 21.35


Murder, She Wrote - The Murder of Sherlock Holmes. ZDA, 1984. Režija: Corey Allen. Igrajo: Angela Lansbury, Eddie Barth, Jessica Browne. Kriminalka. 94 min.
Jessica Fletcher si krajša čas s pisanjem kriminalk in njena knjiga postane uspešnica. Ko jo povabijo v New York na promocijo knjige, založnik Preston Giles tam priredi zabavo v maskah. A zgodi se umor ...
 

Kajak kanu: TVS 2 ob 12.00


Svetovni pokal. Slalom na divjih vodah. Prenos iz Augsburga.


Formula 1: TV3 ob 14.45


VN Velike Britanije. Prenos.
Dirkališče v Silverstonu je zgrajeno na nekdanjem vojaškem oporišču iz 2. svetovne vojne. Dirkači formule ena morajo v enem krogu, ki je dolg 5,141 km, opraviti 17 zavojev, izmed katerih je 10 desnih in 7 levih. Proga je tretja najdaljša v karavani formule ena, daljši sta le v Spa-Francorschampsu in Bakuju. Najhitrejši krog steze je leta 2013 odpeljal Mark Webber z Red Bullom, s časom 1:33,401. Največ zmag na dirkah za VN Velike Britanije imajo Jim Clark, Alain Prost in Lewis Hamilton, vsi so zmagali po petkrat.
 

Kolesarstvo: TVS 2 ob 15.00


Dirka po Franciji. 2. etapa. Prenos.
Na sporedu bo 182,5 km ravninska etapa od Mouilleron-Saint-Germaina do La Roche-sur-Yon.
 

Komentarji: