TV namigi: Pariz lahko počaka, Titanik, Digitalna dieta …

Nocoj priporočamo romantično premiero gospe Coppola, poleg tega pa še Titanik in Davida Garretta. V TV klubu o pretiravanju z digitalnim ...
Fotografija: Pariz lahko počaka. Foto Fivia
Odpri galerijo
Pariz lahko počaka. Foto Fivia

Sobota, 4. avgusta

 

Pariz lahko počaka: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Paris Can Wait. ZDA, 2016. Režija: Eleanor Coppola. Igrajo: Diane Lane, Alec Baldwin, Arnaud Viard. Komična romantična drama. 92 minut.
Če na TV v nedeljo popoldne ujamete klasično romanco, vas zagotovo prešine misel: »Takih filmov pa ne snemajo več«. No, pa jih spet. Pariz lahko počaka, igrani prvenec 82-letne Eleanor Coppole, sicer žene oskarjevca Francisa Forda in mati oskarjevke Sofie, je točno tak film: romanca z umirjenim humorjem o odraslih ljudeh za odrasle ljudi.

Anne (Diane Lane) in Michael (Alec Baldwin) sta uspešen par, on je filmski producent službeno v Cannesu, ona pa ga spremlja in se dolgočasi. Ko se odloči, da bo šla v Pariz, ji Michaelov francoski sodelavec Jacques (Arnaud Viard) ponudi prevoz. Že prvi pogled na razmajanega cabria peugeota da vedeti, kako pristno francosko bo to potovanje.


Rockovske simfonije Davida Garretta: TVS 2 ob 20.00


David Garrett. Foto Universal Music
David Garrett. Foto Universal Music


David Garrett Rock Symphonies – Live on a Summer Night. Nemčija, 2010. Posnetek koncerta.
Violinista nemško-ameriških korenin poslušalci najbolj poznajo zaradi kombinacije karizme rock zvezde in izjemnega talenta. Pogosto ga opisujejo kot izvajalca klasične glasbe, ki briše meje med Mozartom in Metallico. Koncert Garretta in njegovega orkestra je preplet klasične, rockovske in pop glasbe, zaigrali pa bodo tudi glasbo iz filmskih uspešnic.
 
Titanik: Planet TV ob 20.00
Vikendova ocena: 5 (od 5)

Titanik. Foto Planet TV
Titanik. Foto Planet TV

 
Titanic. ZDA, 1997. Režija: James Cameron. Igrajo: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates. Romantična drama. 194 minut.
Naj takoj izdamo konec filma: da, ena najznamenitejših ladij v zgodovini se potopi. In James Cameron se je zelo potrudil, da je gledalcem ponudil čim bolj pristen prikaz ladje, njene notranjosti, zadnje poti posadke in potnikov, končal pa z veličastnim prikazom potopa Titanika.

Osrednja zgodba pa je prepovedana ljubezen v slogu Romea in Julije med revnim umetnikom Jackom (Leonardo DiCaprio) in plemkinjo Rose (Kate Winslet).


Televizijski klub: TVS 2 ob 22.15


Digitalna dieta. Slo., 2018. Vodi: Nataša Markovič. Pogovorna oddaja.
V edini tovrstni slovenski ambulanti ta trenutek zaradi čezmerne uporabe digitalnih tehnologij zdravijo 223 otrok, ki trpijo za odvisnostjo. Kje je meja pri dostopu do spleta, kakšen vpliv ima čezmerno preživljanje prostega časa v virtualnem svetu na otroške možgane in kakšne posledice lahko pusti na njihovih motoričnih sposobnostih? O tem bodo spregovorili dr. Tina Bregant, Miha Kramli in Robert Rus. 

Komentarji: