TV namigi: Prebujanja, Njegovi tastari, Denar ali krogla

Nocoj na TVS premiera Bratuševe drame o dogajanju v treh spalnicah, na Kanalu A pa komično nadaljevanje in ZF satira.
Fotografija: Prebujanja Foto Karantanija Cinemas
Odpri galerijo
Prebujanja Foto Karantanija Cinemas

Sreda, 26. septembra

 

Prebujanja: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Slovenija, 2017. Režija: Peter Bratuša. Igrajo: Sebastian Cavazza, Katarina Čas, Saša Pavlin Stošić, Primož Pirnat, Jurij Zrnec, Jana Zupančič. Romantična drama. 85 minut.
Fotograf Marcel (Jurij Zrnec) uprizori sarkastično predstavo, ko izve, da bodo fotografije njegove žene Ule (Katarina Čas) razstavljene na pomembni razstavi. K Robertu (Sebastian Cavazza) se po ločitvi priseli njegova študentka Jana (Saša Pavlin Stošić), zaradi katere je zapustil družino. Jonas (Primož Pirnat) in Karmen (Jana Zupančič) se po dvajsetih letih srečata in končata v hotelski sobi. Pari pa se med seboj poznajo …

Film se dogaja v treh spalnicah in spremlja like, ki se pri štiridesetih sprašujejo, ali so že odrasli in ali so v življenju sprejeli prave odločitve. Zvezdniška zasedba upraviči svoj sloves, tudi fotografija je vrhunska, vidi se, da se je režiser Peter Bratuša v svoji karieri podpisal pod mnoge televizijske oglase. Vizualno in vsebinsko zelo sodobno.

Njegovi tastari: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Njegovi tastari. Foto Kanal A
Njegovi tastari. Foto Kanal A


Meet the Fockers. ZDA, 2004. Režija: Jay Roach. Igrajo: Robert De Niro, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Barbra Streisand. Komedija. 115 minut.
Po številnih zapletih, ki so se vrstili, ko je Greg spoznal Pamine starše, ga zdaj čaka še hujša naloga. Paminim staršem mora predstaviti svoja starša Bernija in Roz, ki ju igrata Dustin Hoffman in Barbra Streisand. Izkaže se, da sta Gregova mama in oče čisto preveč svobodomiselna za konservativnega in vedno sumničavega Jacka.

Seksualno osvobojeno nadaljevanje, ki ne razkriva le, od kod je družina Focker dobila svoje ime, temveč tudi, zakaj jim je to pisano na kožo, je komično nadaljevanje, kjer ne boste našli običajnega odpadnega materiala prvenca. Kako prakticirati uspešno spolno življenje po štiridesetem, kako izobraževati dojenčke, še preden spregovorijo, ter kako se razbremeniti statusnih vrednot in pustiti čustvom prosto pot, so le nekateri pop psihološki elementi zgodbe. Vrhunsko tempirana, mojstrsko odigrana farsa.


Denar ali krogla: Kanal A ob 22.15

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Denar ali krogla. Foto Kanal A
Denar ali krogla. Foto Kanal A


The Running Man. ZDA, ZDA 1987. Režija: Paul Michael Glaser. Igrajo: Arnold Schwarzenegger, Maria Conchita Alonso, Yaphet Kotto, Jim Brown. ZF-akcijski film. 101 film.
Bližnja prihodnost. Ben je policist, ki po obsodbi za zločin, ki ga ni storil, pristane v zaporu. Zapornikom ponudijo možnost svobode, če sodelujejo v resničnostni oddaji, ki je dirka na življenje in smrt.

Znanstvenofantastična satira, katere najboljša odlika je, da se ne jemlje preresno.

Komentarji: