TV namigi: Projekt Florida, Molk, Imperij ...

Na TVS si lahko ogledate zgodbe z roba družbe, v katerih pa ne manjka upanja, in zgodovinsko dramo Martina Scorseseja, na Foxu pa novo sezono serije Imperij. 
Fotografija: Projekt Florida Foto Press
Odpri galerijo
Projekt Florida Foto Press

Sreda, 14. novembra


Projekt Florida: TV SLO 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikednova ocena: 4 (od 5)


The Florida Project. ZDA, 2017. Režija: Sean Baker. Igrajo: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe. Drama. 111 minut. 
Moonee je neizmerno živahna šestletnica z bujno domišljijo, ki živi z mamo v cenenem motelu in izkoristi vsako priložnost za novo potegavščino, ki ob živce spravljajo sostanovalce. Ti vsak po svoje skušajo preživeti težke čase, Mooneejina mama Halley tako služi denar s preprodajo ukradene robe, malimi prevarami in občasno prostitucijo … 
Ameriški neodvisni režiser Sean Baker je navdušen kronist realizma z roba družbe, kjer pa zmeraj najde veliko upanja, pozitivizma in veselja, pa naj bodo to ulični preprodajalci v Princu Broadwaya, transvetitske prostitutke na ulicah Los Angelesa v Tangerine ali raznoliki prebivalci razpadajočega motela v Projektu Florida. 


Molk: TV SLO 2 ob 22.30

Vikednova ocena: 4 (od 5)

Molk Foto Press
Molk Foto Press

Silence. Koprodukcija, 2016. Režija: Martin Scorsese. Igrajo: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Ciarán Hinds. Zgodovinska drama. 161 min. 
V 17. stoletju se dva portugalska jezuita se na Japonsko odpravita poiskat tretjega jezuita, ki naj bi se tam javno odpovedal svoji veri. Ko prideta na Japonsko, sta pretresena nad brutalnim preganjanjem tamkajšnjih kristjanov in tudi sama se kmalu znajdeta pred mučiteljem, znanem pod imenom veliki inkvizitor.


Imperij: Fox ob 22.00


Empire. ZDA, 2018. 5. sezona. 1.del. Igrajo: Terrence Howard, Bryshere Y. Gray, Jussie Smollett. Nadaljevanka.
Dve leti po izgubi glasbene založbe Empire Cookie in Lucious še vedno rešujeta položaj. Družina se je zaradi preteklih dogodkov čisto razpršila, Jamal uživa v Londonu, Andre se pripravlja na vrnitev domov, Hakeem pa se osredotoča na svojo družino.

Komentarji: