TV namigi: To so gadi, Traktor, ljubezen in rock'n'roll ...

Na kulturni dan vas čaka kup slovenskih filmov, na svetovnem prvenstvu pa se bodo dekleta pomerila v alpski kombinaciji. 
Fotografija: To so gadi Foto Arhiv
Odpri galerijo
To so gadi Foto Arhiv

Petek, 8. februarja


To so gadi: Kino ob 18.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Slovenija, 1977. Režija: Jože Bevc. Igrajo: Bert Sotlar, Boris Cavazza, Radko Polič, Majda Potokar. Komedija. 96 minut.
V ljubljanskem predmestju živi v večstanovanjski hiši ovdoveli voznik mestnega avtobusa Štebe (odigral ga je Bert Sotlar, ki je več kot desetletje pred tem filmom že ustvaril odlično vlogo vdovca s kopico otrok v filmu Tistega lepega dne) s petimi odraščajočimi sinovi. Ti imajo vsak svoje težave, predvsem pa s svojimi pobalinščinami spravljajo v obup vso malomeščansko sosesko in gospodinjo Rozi (Majda Potokar). Nato pride v mesto še Rozina nečakinja Meri, ki ji Štebe začasno ponudi streho nad glavo. Lepo dekle zmeša glavo vsem Štebetovim sinovom. Jože Bevc je posnel vrhunsko komedijo, ki je zaradi odličnega scenarija in izjemne igralske zasedbe takoj postala del slovenske popkulturne zakladnice. 


Traktor, ljubezen in rock'n'roll: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Foto Pro Plus
Foto Pro Plus


Slovenija, 2007. Režija: Branko Đurić - Đuro. Igrajo: Tanja Ribič, Branko Đurić - Đuro, Jaka Fon, Jernej Kuntner. Drama/komedija. 105 min.
Prekmurje, 60. leta prejšnjega stoletja. Breza, kmečki fant iz zakotne vasi, si želi z električno kitaro nastopati na ljudskih veselicah, a mu to ob konkurenci tradicionalne ciganske bande, ki izvaja priljubljeno narodnozabavno glasbo, ne uspeva najbolje. Uspe pa mu s tako glasbo osvojiti srce vaške lepotice Silvije.
 

Vampir z Gorjancev: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 2 (od 5)

Vampir z Gorjancev. Foto TVS
Vampir z Gorjancev. Foto TVS


Slovenija, 2008. Režija: Vinci Vogue Anžlovar. Igrajo: Sebastijan Cavazza, Inti Šraj, Gregor Luštek, Vlado Novak, Jonas Žnidaršič. Ljubezensko-pustolovska drama. 102 min. 
Roman in njegov prijatelj Rodin hodita po mistični dolenjski pokrajini in se med svojimi potepanji srečujeta z legendami izpod Gorjancev. Na enem od potepanj Roman sreča Lenoro, ki ga očara na prvi pogled. Rad bi izvedel več o njej, vendar je Lenora odeta v tančico skrivnosti ...


Svetovno prvenstvo: Alpska kombinacija (Ž)

Smuk: TV SLO 2 ob 10.45
Slalom: TV SLO 2 ob 16.00


Kot kaže, bo to zadnja tekma v alpski kombinaciji na SP. Mednarodna smučarska zveza želi kombinacijo nadomestiti s paralelnimi tekmami. Alpske smučarke v tej sezoni kombinacije v svetovnem pokalu še niso vozile, naslov prvakinje pa brani Wendy Holdener. Od Slovenk bosta nastopili Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

Komentarji: