Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

TV namigi: Zarotnica, Hudičevka iz Prade, Gravitacija, Iz pozabe ...

Poleg Redfordove zgodovinske drame opozarjamo še na res kakovostno angleško serijo Iz pozabe, na zadnji dve četrtfinalni tekmi v nogometu in na začetek Toura.
Zarotnica Foto Tvs
Zarotnica Foto Tvs
M. K., Vikend
7. 7. 2018 | 00:00
4:35

Zarotnica: TVS 1 ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Conspirator. ZDA, 2010. Režija: Robert Redford. Igrajo: Robin Wright, James McAvoy, Tom Wilkinson, Kevin Kline. Kriminalka/zgodovinska drama. 122 minut.
Aprila 1865. Ameriške državljanske vojne je konec, Jug se je predal, na Severu slavijo. A nekateri nočejo sprejeti tega, kar se je zgodilo, in sklenejo zaroto, s katero bi odstranili vrh države. Drugim načrt ne uspe, le John Wilkes Booth umori ameriškega predsednika Abrahama Lincolna. Ko aretirajo njegove sozarotnike, mladega ambicioznega odvetnika (McAvoy) nagovorijo, naj prevzame obrambo edine ženske med obtoženci (Wright). A mladenič ugotovi, da okoliščine niso naklonjeni resnici ...
Film z odlično igralsko zasedbo in relevantno zgodbo je v resnici komentar ameriškega odziva na teroristični napad iz leta 2001, le da je spisan malo preveč črno-belo, da bi se gledalca res dotaknil.


Hudičevka v Pradi: Planet TV ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Hudičevka v Pradi
Hudičevka v Pradi


The Devil Wears Prada. ZDA, 2006. Režija: David Frankel. Igrajo: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt. Komedija/drama. 109 min.
Iz knjižne uspešnice nekdanje pomočnice Anne Wintour, urednice revije Vogue, je nastal film, ki se s cinizmom ozre na kulturo, v kateri je slog pomembnejši od vsebine in ego za desetino številk večji od številke večerne toalete. Andy (Hathaway) je mlada novinarka, ki se prijavi za pomočnico Mirande Priestly (Streep), urednice najbolj znane modne revije. Zdrži pri njej leto in odprla se ti bodo vsa vrata, je ideja. A kaj, ko so med Mirandinimi zahtevami take kot na primer »Priskrbi mi še neobjavljeno knjigo Harryja Potterja« ... Odlična igra Streepove in duhovit scenarij odtehtata klišejsko sporočilo filma. 


Gravitacija: Pop Tv ob 21.55

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Gravity. ZDA, 2013. Režija: Alfonso Cuarón. Igrata: Sandra Bullock, George Clooney. ZF-drama. 90 min. 
Znanstvenica Ryan Stone, izurjena astronavtka, se trudi končati popravilo na vesoljskem teleskopu Hubble, medtem ko je astronavt Matt Kowalski na svojem »vesoljskem sprehodu«. Iz Hustona ju obvestijo, da je eksplodiral ruski satelit, kar pomeni, da se njunemu vesoljskemu plovilu z veliko hitrostjo bliža toča vesoljskih odpadkov.
 

Iz pozabe: TVS 1 ob 22.50



Unforgotten. VB, 2017. 2. sezona. 1/6. Režija: Andy Wilson. Igrajo: Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar, Lorraine Ashbourne, Douglas Hodge. Nadaljevanka. 
Cassie in Sunnyja pokličejo na kraj zločina, kjer so delavci iz reke potegnili kovček, v katerem je mrtev moški. Truplo je dobro ohranjeno, na njem najdejo uro. Sunny izsledi urarja, ki je uro popravljal, in to jih pripelje do imena žrtve. To je David Walker, ki je izginil pred skoraj 30 leti ...
 

Nogomet – SP 2018


Švedska : Anglija: TVS 2 ob 15.30 (tekma ob 16.00)
Četrtfinale. Prenos iz Samare.

Rusija : Hrvaška: TVS 2 ob 19.30 (tekma ob 20.00)
Četrtfinale. Prenos iz Sočija.

 

Dirka po Franciji: TVS 1 ob 13.30 in TVS 2 ob 18.30


Kolesarstvo. Prenos in posnetek.
Dileme je konec in lanskoletni zmagovalec Chris Froom bo branil zmago. V 21 etapah bodo kolesarji prevozili 3329 km, veliko pričakujemo tudi od našega Rogliča.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine