V sredo, 6. junija, ne zamudite ...

Priporočamo hitropotezno komedijo z duhovitimi dialogi Ljubezen in prijateljstvo, gostja oddaje Od blizu je Svetlana Slapšak.
Fotografija: Ljubezen in prijateljstvo Foto Tvs
Odpri galerijo
Ljubezen in prijateljstvo Foto Tvs

Ljubezen in prijateljstvo: TVS 1 ob 20.05 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Love & Friendship. Koprodukcija, 2016. Režija: Whit Stillman. Igrajo: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Morfydd Clark. Komedija/romantična drama. 90 minut.
Angleško podeželje konec 18. stoletja. Lepa lady Susan Vernon je vdova, ki se pred govoricami o nespodobni zvezi s poročenim moškim zateče na daljši obisk k sorodnikom. Tam se odloči poiskati dovolj premožnega moža za svojo mlado hčerko Frederico in še enega zase. Kate Beckinsale je odlična v vlogi Lady Susan, junakinje brez ene same dobre lastnosti, če odštejemo to, da vedno dobi, kar hoče. Humorna zgodba, ki jo je režiser našel v krajšem romanu v pismih Jane Austen, se ponaša s sočnim humorjem in bliskovitimi dialogi.
 

Mandžurski kandidat: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Manchurian Candidate. ZDA, 2004. Režija: Jonathan Demme. Igrajo: Denzel Washington, Meryl Streep, Liev Schreiber, Jon Voight. Triler. 129 minut.
Bena Marca (Washington) in njegove vojake naj bi v zalivski vojni s svojim pogumom rešil narednik Raymond Shaw (Schreiber). Toda Marca po prihodu iz vojne začenjajo preganjati more, ki pričajo o tem, da je resnica morda drugačna. Medtem se začne Shaw vzpenjati po politični lestvici. Zgodba o elitnih ameriških komandosih, ki jim je vlada med zalivsko vojno sprala možgane, je v času globalne obsedenosti s terorizmom še vedno aktualna. Režiser Demme je z izdatno pomočjo odlične igralske zasedbe ustvaril napet triler, ki prinaša dovolj zasukov v zgodbi, da gledalca drži v napetosti do konca.


Od blizu: dr. Svetlana Slapšak: TVS 2 ob 20.55


Slovenija, 2018. Vodi: Vesna Milek. Pogovorna oddaja.
Vodilna intelektualka v Sloveniji in na prostoru nekdanje Jugoslavije. Antropologinja, helenistka, eruditka, dolgoletna disidentka, profesorica, kuharica, feministka, esejistka in kolumnistka, nazadnje tudi libretistka. Z Vesno se bosta sprehodili skozi vloge ženske v času – do časa ženske, ki šele prihaja.


Maigret: TVS 2 ob 22.15


Maigret Foto Tvs
Maigret Foto Tvs


Maigret: Night at the Crossroads. VB, 2017. 2. sezona. 1/2. Igrajo: Rowan Atkinson, Lucy Cohu, Shaun Dingwall, Leo Staar, Ben Caplan. Miniserija. 90 min.
Inšpektor Maigret tokrat zaslišuje Carla Andersena, Danca, v čigar avtomobilu so našli truplo judovskega draguljarja. Danec vztrajno trdi, da nima nič z umorom in Maigret ne more ugotoviti, ali je mož nedolžen ali odličen lažnivec. Prav tako ni jasno, kaj o stvari ve njegova lepa sestra ...

Komentarji: