Andrej Šifrer, Ramona, Manouche in miške

Z novim videom se poslavlja od albuma 40 let norosti in napoveduje novo norost, ki bo izšla naslednje leto.
 
Fotografija: Andrej Šifrer, Eli in Robert Pikl (Manouche) na predstavitvi novega videa Ramona.
FOTO: Zdenko Matoz
Odpri galerijo
Andrej Šifrer, Eli in Robert Pikl (Manouche) na predstavitvi novega videa Ramona. FOTO: Zdenko Matoz

Danes je Andrej Šifrer, glasbenik s štirimi desetletji neprekinjene kariere, objavil zadnji singel z albuma 40 let norosti, in sicer skladbo Ramona, pri kateri sta sodelovala še raperja Trkaj & Nipke. Socialno angažirana skladba o resnični Ramoni je tudi zgodba o dobrih ljudeh. V spremljajočem videospotu glavno vlogo odigra mlada Eli, hči Ramone iz resničnega življenja. Ponazori žensko, ki zaradi svoje čokoladne kože, ki jo je božalo južno sonce, naleti na rasističnega šefa. Rešita jo Erazem in Aljaž, s »čemer dokažeta, da ima vsaka družba dobre in manj dobre ljudi, saj posploševanja in stereotipi niso odraz resničnosti«, je na današnji predstavitvi v Železniškem muzeju povedal Andrej Šifrer. Video pa je posnela mlada filmska ekipa argentinskih Slovencev pod vodstvom bratov Magister.
 


Hkrati pa je Andrej Šifrer napovedal glasbeno poslastico, ki bo izšla v začetku naslednjega leta, in sicer bodo znani slovenski glasbeniki na novo posneli pesmi z njegovega prvenca izpred štiridesetih let Moj žulj. Kakšnega okusa bodo te pesmi, da napoveduje prav tako danes izdan singel kolektiva Manouche, ki je po svoje obdelal pesem Moje miške. Kot je povedal njihov vodja Robert Pikl, je »ta pesem bila sestavni del mojega odraščanja.« Odeli so jo v njim lastno electro swing preobleko, ki je nadomestila prejšnjo countryjevsko, ki jo je naredil angleški producent Dave Cook. Tokrat pa sta jo zaswingala Robert Pikl in Krešimir Tomec iz Manouche.

Andrej Šifrer in Eli na predstavitvi novega videa Ramona.<br />
FOTO: Zdenko Matoz
Andrej Šifrer in Eli na predstavitvi novega videa Ramona.
FOTO: Zdenko Matoz


O novem projektu je Šifrer povedal, da je imel neko »idejo, da bi te posnetke z moje prva plošče na novo naredili znani slovenski glasbeniki. Na to so pristali Siddharta (Življenje včerajšnjega časopisa), Dan D (Hladen ali vroč, Vonj železniških postaj), Hamo (Stoj Marija), Pero Lovšin (Lepi ljudje), Društvo mrtvih pesnikov (Grenko vino), Domen Don Holc - Koala Voice (Tvoj spomin).
Izid albuma načrtujemo konec januarja naslednje leto. Moja želja je, da bi na enem ploščku izšli tako stari, kot novi posnetki. Dodali bomo tudi pesem Moj oče, ki je sicer ni na tem albumu, sodi pa v isto ustvarjalno obdobje. Na novo jo je posnela reggae zasedba Musical Youth v angleščini z naslovom Father.
Edini, ki so pa že končali posnetek za ta projekt, pa so Manouche, ki so se lotili Mojih mišk

Komentarji: