Big bend GB’s LAB na Trnfestu

CSK France Prešeren, Ljubljana. Koncert nocoj ob 20. uri.
Fotografija: Gordana Buh Žgajner. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Gordana Buh Žgajner. FOTO: osebni arhiv

Na Trnfestu v CSK France Prešeren bo nocoj ob 20. uri premierno nastopil Big bend GB’s LAB. Gre za novo zasedbo, ki jo je ustanovila Gordana Buh Žgajner, profesorica flavte in diplomirana koncertna glasbenica. Žgajnerjeva je trenutno edina dirigentka big bendov v Sloveniji in v sosednjih državah.

V orkester je povabila akademsko izobražene glasbenike, ki so se večinoma izobraževali na tujih jazzovskih akademijah. Njihov repertoar obsega predvsem zabavna dela, ki jih drugi big bandi le redko izvajajo. V prvem delu nocojšnjega koncerta napovedujejo inštrumentalni program, v drugem delu koncerta pa se jim bosta pridružili vokalistki MAYA in Sandra Feketija.

Uvodoma bodo na programu štiri priredbe del Pata Mathenyja, drugi del pa bo plesno obarvan z veliko prostora za solistično izražanje glasbenikov. Večino pop skladb je aranžiral Vid Žgajner, profesor jazz pozavne na ljubljanskem konzervatoriju, ki bo v nocojšnji zasedbi igral bobne. Jazzovsko obarvan večer bo na Polnočnem Jazz Sassionu ob 23. uri nadaljeval JCG Trio z gosti v zasedbi Blaž Jurjevčič (klavir), Nikola Matošič (kontrabas) in Drago Gajo (bobni).

Komentarji: