Femi Kuti in The Positive Force

Kino Šiška, Ljubljana. Koncert nocoj ob 21. uri.
Fotografija: Femi Kuti. FOTO: Promocijsko Gradivo
Odpri galerijo
Femi Kuti. FOTO: Promocijsko Gradivo

V Kinu Šiška bo nocoj ob 21. uri nastopil nigerijski glasbenik Femi Kuti ob spremljavi svoje dolgoletne zasedbe The Positive Force.

Sin utemeljitelja afrobeata in glasbenega revolucionarja Fele Kutija se v Slovenijo vrača s februarja izdanim albumom One People One World. Kot so zapisali v Kinu Šiška, Femi Kuti utrjuje tradicijo afrobeata, zvok hkrati modernizira in prepleta z elementi reggaeja, soula in hiphopa, družbeni angažma pa navdaja z zrelim optimizmom.

Guinnessov rekorder v neprekinjenem držanju enega tona na saksofonu

One People One World je njegov že deseti album, ustvarjen z zasedbo The Positive Force. Od prejšnjega, za grammyja nominiranega albuma No Place for My Dream je minilo pet let, v vmesnem času pa mu je ob neumornem koncertiranju in delovanju kot ambasador organizacije Amnesty International uspelo postaviti še Guinnessov rekord v neprekinjenem držanju enega tona na saksofonu – 51 minut in 35 sekund.

Feme meni, da je glasba lahko tudi orožje v boju za pravico in svobodo. Njegov novi album je še vedno jasno političen, vendar se tokrat prvič pojavijo tudi ljubezenske pesmi in slavljenje skupne človečnosti.

Komentarji: