Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Femi Kuti in The Positive Force

Kino Šiška, Ljubljana. Koncert nocoj ob 21. uri.
Femi Kuti. FOTO: Promocijsko Gradivo
Femi Kuti. FOTO: Promocijsko Gradivo
M. V.
8. 5. 2018 | 06:00
1:32
V Kinu Šiška bo nocoj ob 21. uri nastopil nigerijski glasbenik Femi Kuti ob spremljavi svoje dolgoletne zasedbe The Positive Force.

Sin utemeljitelja afrobeata in glasbenega revolucionarja Fele Kutija se v Slovenijo vrača s februarja izdanim albumom One People One World. Kot so zapisali v Kinu Šiška, Femi Kuti utrjuje tradicijo afrobeata, zvok hkrati modernizira in prepleta z elementi reggaeja, soula in hiphopa, družbeni angažma pa navdaja z zrelim optimizmom.

Guinnessov rekorder v neprekinjenem držanju enega tona na saksofonu

One People One World je njegov že deseti album, ustvarjen z zasedbo The Positive Force. Od prejšnjega, za grammyja nominiranega albuma No Place for My Dream je minilo pet let, v vmesnem času pa mu je ob neumornem koncertiranju in delovanju kot ambasador organizacije Amnesty International uspelo postaviti še Guinnessov rekord v neprekinjenem držanju enega tona na saksofonu – 51 minut in 35 sekund.

Feme meni, da je glasba lahko tudi orožje v boju za pravico in svobodo. Njegov novi album je še vedno jasno političen, vendar se tokrat prvič pojavijo tudi ljubezenske pesmi in slavljenje skupne človečnosti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine