Jon Spencer se vrača z zasedbo The Hitmakers

Obeta se večer hrupnega rocka
Fotografija: Neugnani rocker Jon Spencer.
Foto: arhiv organizatorja
Odpri galerijo
Neugnani rocker Jon Spencer. Foto: arhiv organizatorja

Po nekaj manj kot štirih letih se izjemni kitarist drugačne sorte, skladatelj in pevec ameriškega ostrega garažnega rocka, cepljenega s psihedelijo na surf rock, Jon Spencer, vrača v ljubljanski Kino Šiška. Koncertni večer se bo začel ob 20. uri s francosko predskupino Slift, ki je sorodne zvočne opredelitve.

Jon Spencer je eden tistih glasbenikov, v katerem žari stalni ogenj rock'n'rolla, ne glede na zasedbo, v kateri je. Bil pa je del lepe zgodovine drugačne zvočnosti v skupinah Blues Explosion, Pussy Galore, Boss Hog in drugih. Leta 2015 je v Kinu Šiška z zasedbo The Jon Spencer Blues Explosion na odličnem koncertu predstavil album Freedom Tower No Wave Dance Party. Zasedba je takrat ponudila iskren živ nastop, poln pristnosti, grobosti, nespoliranosti, neposrednosti in svobode, česar je v rock'n'rollu, ki že zdavnaj ni več le ameriška glasba, še vedno veliko. Zagotovo se kaj podobnega obeta tudi danes zvečer, ko bo Jon Spencer z novo spremljevalno zasedbo predstavil svojo prvo samostojno ploščo Spencer Sings the Hits!.

Na njej je 12 novih skladb, album pa je napovedal s singlom Do the Trash Can. Na odru bodo tega svojeglavega rockerja spremljali še klaviaturist Sam Coomes (Quasi), tolkalist MSord in bobnar Bob Bert (Pussy Galore, Sonic Youth). Poleg nove glasbe bodo zagotovo zaigrali še kakšno iz obdobja zasedb Blues Explosion, Heavy Trash, Pussy Galore ter drugih.

Komentarji: