Začetek festivala Godibodi

Na Ljubljanskem gradu se drevi začenja festival Godibodi, ki bo trajal do sobote; danes bodo nastopili Šlajn, Buh in Nula Kelvina.
Fotografija: Country folk zasedba Šlajn, kar je eno od imen za linja, najraje plava po blatni močvari slovenske glasbe. FOTO: Arhiv Organizatorja
Odpri galerijo
Country folk zasedba Šlajn, kar je eno od imen za linja, najraje plava po blatni močvari slovenske glasbe. FOTO: Arhiv Organizatorja

Zvečer ob 20. uri se bo v Hribarjevi dvorani na Ljubljanskem gradu začel enajsti festival Godibodi, ki neguje domačo avtorsko in etno glasbo. Tokrat bo prvič na tej lokaciji, trajal pa bo do sobote. Danes bodo nastopili Šlajn (na fotografiji), Buh in Nula Kelvina. Country folk zasedba Šlajn, kar je eno od imen za linja, najraje plava po blatni močvari slovenske glasbe. Zasedba bo predstavila svoj prvenec Ljubezenske, na katerem je deset avtorskih pesmi. Za njimi bo nastopil večinštrumentalist Uroš Buh s svežo avtorsko zasedbo Buh.
 
Ljubljančan, ki sicer kot bobnar in vokalist s svojim sodelovanjem redno plemeniti številne slovenske zasedbe, se je tokrat odločil stopiti v ospredje, ob sebi pa je zbral izjemne glasbenike, s katerimi so posneli prvenec Buh. Glasbo s svojega četrtega albuma Kdo za vraga so pa bo predstavila zasedba Nula Kelvina, ki igra čudaški rock. Tudi ta album je tako kot prejšnji izšel pri založbi Celinka. Jutri bodo v Hribarjevi dvorani nastopile zasedbe Orkestrada, Počeni škafi in Yanu.

Sobotni večer pa bo nekaj posebnega, saj bo na grajskem dvorišču, če bo deževalo pa v Hribarjevi dvorani. Večer bo uvedla Taja Božič z zasedbo Kirkwaalds. Sledila bo unikatna poslastica, in sicer festivalska produkcija z naslovom Metulji gredo v nebo. Obiskovalci bodo prisluhnili reviji pesmi z besedili Roka Vilčnika, izvajali pa jih bodo Aleksandra Ilijevski, Maja Keuc, Bilbi, Ana Mravlje, Noa Vilčnik in Brodolomec.

Komentarji: