Zlata piščal za življenjsko delo Iztoku Mlakarju

Glasbene nagrade, ki jih podeljuje istoimensko društvo, še Gašperju in Zali Kralj, Raven in skupinama Koala Voice in MRFY.
Fotografija: Iztok Mlakar. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Iztok Mlakar. FOTO: Jožže Suhadolnik/Delo

V Ljubljani so podelili glasbene nagrade zlata piščal. Društvo Zlata piščal je s pomočjo akademije podelilo pet nagrad. Za življenjsko delo jo je prejel kantavtor Iztok Mlakar. Skladba leta je postala Valovi, izvaja jo Gašper ft. Zala Kralj, izvajalec leta so Koala Voice, album leta je Magenta glasbenice Raiven, novinci leta so MRFY.

»Opažamo, da tudi za mnoge le simbolno dejanje, kot je podelitev društvene nagrade, daje glasbenikom pomembno težo, ko komunicirajo z javnostjo, iščejo nove nastope, odre, se uveljavljajo z novimi projekti,« so zapisali v društvu Zlata piščal.

Nagrade zlata piščal vsako leto izbira in podeljuje akademija, ki je bila letos sestavljena iz več kot 20 članov z različnih področij, povezanih z glasbo; od glasbenih urednikov, novinarjev specialistov, producentov, organizatorjev glasbenih dogodkov, intelektualcev s področja kulture.


 

Več sto kandidatov za nagrado


Nominirance so med več sto kandidati, ki so svoja dela objavili v letu 2017, najprej izbirali v prvem krogu. Tisti, ki so prejeli točke, so se nato uvrstili v drugi krog, kjer se je prvih pet v posamezni kategoriji prebilo med nominirance, najvišje število točk pa je prineslo nagrado.

Za skladbo leta so bili nominirani še Raiven s Povej, Bo! s pesmijo Maska, MRFY s pesmijo Anakin in Neisha s pesmijo Vrhovi. Za izvajalca leta so bili nominirani Prismojeni profesorji bluza, Hamo Tribute 2 Love, MRFY in Raiven. Za album leta so se potegovali še Hamo Tribute 2 Love s 3P, Koala Voice z Wolkenfabrik, Neisha z Vrhovi in Matter z albumom Mrk. Za najboljšega novinca so se potegovali še Zala Kralj, Tretji kanu, 2B, Lamai in Brest.

Komentarji: