Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Oder

Mojster in Margareta

Lutkovno gledališče Ljubljana. Premiera nocoj ob 21. uri.
Prizor iz <em>Vražjega triptiha</em>, predstave <em>Margareta, gledališki evangelij</em>. FOTO: Jaka Varmuž
Prizor iz <em>Vražjega triptiha</em>, predstave <em>Margareta, gledališki evangelij</em>. FOTO: Jaka Varmuž
M. V.
1. 6. 2018 | 06:00
1:43
V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo nocoj ob 21. uri premierno uprizorili intermedijski omnibus treh dogodkov Mojster in Margareta, ustvarjen po motivih istoimenskega romana M. A. Bulgakova.

Roman je bil izhodišče za dva režijska koncepta: Vražji triptih režiserja Matije Solceta, ki obsega interaktivno potovanje, vizualne instalacije in gledališče objekta, ter gledališki evangelij Margareta režiserke Mirjane Medojević. Solcetov kompleksni multimedialni projekt Vražji triptih poteka v celotni stavbi LGL ter jo spremeni v prostor totalnega gledališča, kjer gledalec prevzame glavno vlogo.
 

Obiskovalec izbere pot Brezdomnega ali pot Mojstra


Na začetku predstave obiskovalec izbere eno izmed dveh poti: pot Brezdomnega ali pot Mojstra. Obe oživljata celotno hišo LGL ter na svojstven način predstavljata mozaik inštalativnega, participatornega in gledališko-manipulativnega preigravanja, ki se na koncu združita v zadnjem, skupnem dogodku v Tunelu, kjer bo v ospredju gledališče objekta in glasbe.

Tretji, od prvih dveh ločen del uprizoritve je naslovljen Margareta, gledališki evangelij in se prek medija dramskega gledališča ukvarja predvsem s pozicijo Margarete v Bulgakovem romanu. Sledi poti Margarete Nikolajevne, ki zaradi vere v resnično, zvesto in večno ljubezen osvobaja svojega Mojstra trpljenja. Predstava Mirjane Medojević bo na ogled na Odru pod zvezdami LGL.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine