Zajčkova hišica

Lutkovno gledališče Ljubljana. Premiera danes ob 18. uri.
Fotografija: Prizor iz Zajčkove hišice. FOTO: Jaka Varmuž
Odpri galerijo
Prizor iz Zajčkove hišice. FOTO: Jaka Varmuž

Na Malem odru Lutkovnega gledališča Ljubljana bodo danes ob 18. uri premierno uprizorili predstavo Zajčkova hišica. Uprizoritev v režiji Martine Maurič temelji na pravljici Anje Štefan, ki je z ilustracijami Hane Stupica izšla pred tremi leti v antologiji proze in poezije za otroke Svet je kakor Ringaraja.

Preprosta pripoved o zajčku, ki izgubi dom, in gozdnih živalih, ki mu pomagajo postaviti novo hišico, je zgodba o tem, kako se lahko vsak izmed nas kdaj znajde v stiski, in o tem, kako pomembno je, da si takrat pomagamo.
 

Delo treh uspešnih ustvarjalk


Predstava Zajčkova hišica je delo treh uspešnih ustvarjalk: večkrat nagrajene pisateljice Anje Štefan, dobitnice najvišjega stanovskega priznanja na področju ilustracije – nagrade Hinka Smrekarja –, ilustratorke in oblikovalke Hane Stupica ter večkrat nagrajene igralke in režiserke Martine Maurič Lazar.

Ta je med drugim režirala dve uspešni predstavi Lutkovnega gledališča Ljubljana Štiri črne mravljice in Jutri je bila zabava. V Zajčkovi hišici nastopajo Voranc Boh, Iztok Lužar, Zala Ana Štiglic in Ajda Toman, lutkovno predstavo pa namenjajo otrokom, starejšim od treh let.

Komentarji: