Ljubljanski poletni festival Trnfest

Od 1. avgusta do 1. septembra. Uvodni koncert Hama & Tribute 2 love na dvorišču nekdanjega Kuda France Prešeren v Ljubljani nocoj ob 20. uri.
Fotografija: Matevž Šalehar - Hamo. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
Matevž Šalehar - Hamo. FOTO: Igor Zaplatil/Delo

S koncertom Hamo & Tribute 2 love se danes ob 20. uri na dvorišču nekdanjega Kuda France Prešeren začenja enomesečni tradicionalni ljubljanski poletni festival Trnfest. Od preteklega poletja festival organizira Center slovanskih kultur, ki od lani domuje v prostorih nekdanjega Kuda France Prešeren.

Kot pravijo novi organizatorji, so letošnji festival vsebinsko razširili iz slovenskega na vseslovanski festival, v okviru katerega bodo sodelovala tudi društva in veleposlaništva držav nekdanje Jugoslavije v Sloveniji. Obljubljajo programsko bogat program, saj bodo poleg večernih koncertov čez dan potekale tudi gledališke in plesne delavnice, likovne razstave, indijski plesi, literarni in filmski večeri, stand-up večeri, improliga, grafitarske delavnice, dj sessioni in tudi šola rolkanja za starejše in najmlajše.


Na področju koncertov napovedujejo raznovrstne glasbene zvrsti in delavnice; od jazza in akustične glasbe, do rocka, metala in tudi trapa. Med vidnejšimi skupinami bodo poleg nocojšnje zasedbe do konca meseca nastopili še Orlek, Demolition group, MI2 in Elevators. Ob glasbenem programu organizirajo tudi raznolik filmski in otroški program. Ob ponedeljkovih večerih bodo na dvorišču CSK France Prešeren projekcije filmov slovenskega režiserja Davida Sipoša, ki od leta 2010 deluje pod produkcijsko hišo Movia, Film Factoryja, mariborske neodvisne produkcije, kot tudi srbski in bosanski filmi.

Za najmlajše bodo organizirane športne delavnice in čarovniški večeri ob vikendih. Tako kot vsako leto bodo tudi letos vse dejavnosti v okviru festivala brezplačne in primerne tako za starejšo publiko kot tudi za najmlajše.

Komentarji: