Jalla Jalla ponoči v plamenih

Požar je po informacijah ljubljanske policije zanetil 25-letnik. Preiskava poteka v smeri suma kaznivega dejanja požiga.
Fotografija: Ponoči je zgorel klub Jalla Jalla na Metelkovi. Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ponoči je zgorel klub Jalla Jalla na Metelkovi. Foto Jože Suhadolnik

Ljubljanski policisti so bili danes okoli 3.15 obveščeni o požaru pred priljubljenim klubom Jalla Jalla v Avtonomni cona Metelkova mesto, ki se je razširil na nadstrešek. Požar je po do sedaj znanih podatkih z vnetljivo tekočino zanetil 25-letnik, ki je nato s kraja pobegnil, a so ga kmalu po dejanju prijeli v bližini. Ko so prenehali razlogi za pridržanje, pa je bil izpuščen, so sporočili s policije. Gasilci so požar pogasili, v požaru pa je nastalo nekaj tisoč evrov škode.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, ogled kraja še poteka. Foto Jože Suhadolnik
Kot so sporočili s PU Ljubljana, ogled kraja še poteka. Foto Jože Suhadolnik


»Celotna zunanja površina objekta je bila popolnoma v ognju,« so na spletni strani zapisali pri Ljubljanski brigadi. Notranjost kluba, ki je bil v času požara zaprt, je bila le delno poškodovana. Gasilci so izvedli dve posredovanji; in sicer gašenje Jalle Jalle ter gašenje in varovanje ostrešja sosednjega objekta, kamor se je požar nekoliko razširil. »Da bi pregledali prostore sosednjega objekta (mizarska delavnica), smo razbili okno ter porezali tečaje vrat. V kasnejši fazi smo odstranili tudi del zunanjega opaža ter pogasili žarišča.«

Foto Jože Suhadolnik
Foto Jože Suhadolnik


Intervencijo, v kateri je sodelovalo 13 gasilcev, štiri njihova vozila ter prostovoljna gasilska enota z enim vozilom in petimi gasilci, so zaključili nekaj minut po peti uri zjutraj. Z ljubljanske policijske uprave so medtem sporočili, da preiskava poteka v smeri suma kaznivega dejanja požiga. Osumljenca so policisti izsledili, kmalu po dogodku prijeli v bližini in ga pozneje izpustili.

Komentarji: