»Mengeška športna dvorana Štebetova talka«

Pojasnilo k članku »Mengeška športna dvorana Štebetova talka« je napisal vodja civilne iniciative Mengeš.
Fotografija: Civilna iniciativa Mengeš ne nasprotuje gradnji nove telovadnice v mestu, pač pa se ne strinja z lokacijo zaradi že zdaj prometno preobremenjenega območja. Tukaj sta tudi vrtec in šola (na fotografiji) s skoraj 900 učenci. FOTO: Janez Petkovšek/Delo
Odpri galerijo
Civilna iniciativa Mengeš ne nasprotuje gradnji nove telovadnice v mestu, pač pa se ne strinja z lokacijo zaradi že zdaj prometno preobremenjenega območja. Tukaj sta tudi vrtec in šola (na fotografiji) s skoraj 900 učenci. FOTO: Janez Petkovšek/Delo

Zapis novinarja g. Petkovška ni povzel bistvenega, še manj bombastični naslov: »Športna dvorana Mengeš je Štebetova talka«, objavljen dne, 30. maja 2018. Stavki, kot so: »Mengeški župan za zastoj pri pridobivanju gradbenega dovoljenja za dvorano krivi civilno iniciativo občinskega svetnika«, da je »občina ujetnica civilne iniciative«, za katero stoji občinski svetnik Tomaž Štebe.

Trdita celo (župan Jerič in direktor občinske uprave Kolar), da zlorablja institut civilne iniciative v politične namene in da se jim »dogaja drugi tir Vilija Kovačiča«; itd. ali izjav ravnatelja Burkeljca »da bo zaradi Štebeta brez dvorane dlje od načrtovanega ostalo kar 800 učencev« ali častnega občana g. Mlakarja »Štebe vedno minira ta ali oni projekt«, je povzemanje čistega populizma brez realne osnove in brez argumentov.

Sploh ne gre za nasprotovanje gradnji (pre)potrebne večje telovadnice oz. športne dvorane za potrebe OŠ Mengeš. Še manj za preprečevanje! Toda ne na lokaciji – v odprt prostor mestnega parka Mengeš in na mestu sedanjih zunanjih igrišč, kjer poteka rekreacija, druženje, … in tako velike, večnamenske, prireditveno športne … za do skoraj 1100 gledalcev. Prometna ureditev je že sedaj nemogoča: vrtec in šola s skoraj 900 učenci.

Župan g. Jerič nas ni pripravljen niti seznaniti z vso dokumentacijo, nazadnje s PGD. Za to imamo pravico kot občani, kot organizacija civilne družbe in ne nazadnje jaz kot član sveta Občine Mengeš. Svet občine nikoli v zadnjih 12. letih ni obravnaval te investicije z gradivom, predlogi sklepov ... Neverjetno! Sklepi od prej pa se ne upoštevajo. Dvorana je bila v preteklosti, pred 2007 umeščena na lokaciji sedanje telovadnice. Zakaj se sklepov od takrat ni spoštovalo oz. zakaj se dela mimo vseh predpisanih javnofinančnih in proračunskih postopkov, ni nobenega pojasnila ali odgovora.

Mag. Tomaž Štebe, Civilna iniciativa Mengeš

Komentarji: