V Foersterjevem vrtu se danes začenja sejem akademske knjige

Filozofska fakulteta deveto leto zapored pripravlja sejem Liber.ac, ki bo letos potekal pod naslovom Prevajanje svetov.
Fotografija: Utrinek z lanskoletnega sejma akademskih knjig. FOTO: Arhiv Filozofske Fakultete
Odpri galerijo
Utrinek z lanskoletnega sejma akademskih knjig. FOTO: Arhiv Filozofske Fakultete

V Foersterjevem vrtu za filozofsko fakulteto se danes začenja deveti sejem akademske knjige Liber.ac. Na njem se bo letos predstavilo 37 razstavljavcev iz Slovenije in tujine.

Letošnji spremljevalni program, ki so ga naslovili Prevajanje svetov, je pod okriljem Znanstvene založbe FF in Knjigarne FF pripravil tamkajšnji oddelek za prevajalstvo. Zvrstili se bodo številni domači in tuji gosti, ki bodo izpostavili različne vidike večjezičnosti: migracije zaradi družbenih in podnebnih sprememb, večjezičnost v (digitalni) prihodnosti, jezikovne tehnologije in strojno prevajanje, podnaslavljanje in sinhronizacija.

Obsežen del programa bo namenjen literarnemu prevajanju, v okviru katerega bodo nastopili uveljavljeni prevajalci in avtorji, med njimi Goran Vojnović, Miha Mazzini, Andrej E. Skubic, Evald Flisar, Boštjan Gorenc - Pižama in Jakob J. Kenda. Vzporedno s sejemskim dogajanjem pripravljajo tudi ciklus predavanj o odprtem dostopu v humanistiki. Odprtje sejma bo danes ob 10. uri, in bo trajal do četrta.

Komentarji: