Direktor izolskega zdravstvenega doma osumljen zlorab

Direktor javnega zavoda  in  njegov  nekdanji ožji sodelavec sta osumljena zlorabe pri ravnanju z javnimi sredstvi, so sporočili s koprske policijske uprave. Gre za Evgenija Komljanca, direktorja izolskega zdravstvenega doma, ki pa očitke ostro zanika.
Fotografija: Evgenij Komljanec Fotodokumentacija Dela
Odpri galerijo
Evgenij Komljanec Fotodokumentacija Dela

Koprski kriminalisti so ugotovili, da je osumljeni direktor javnega zdravstvenega  zavoda v letu 2011 del dodeljenih javnih sredstev uporabil v nasprotju  z  nameni,  za  katere  so bila dodeljena zavodu. To naj bi direktor storil  izključno  z  namenom,  da  bi  sam  prišel do denarja, ki mu ga je dolgoval  njegov  takratni  podrejeni  sodelavec. 

Sodelavec naj  mu iz lastnih sredstev   ne bi  mogel  vrniti dolgovanega denarja, zato naj bi se direktor zavoda odločil,  da  bo  sodelavcu  neupravičeno  priskrbel  denar javnega zavoda, ki ga  še  danes  vodi in upravlja. To naj bi  storil  tako, da je sodelavcu neupravičeno odobril izplačilo odpravnine, ki je bila približno 7000 evrov višja  od  zakonite,  nakar naj bi nekdanji sodelavec nezakoniti del odpravnine nakazal direktorju na njegov osebni bančni račun.

Kriminalisti  so med  preiskovanjem  zgornjega primera še  ugotovili,  da je zaposlena v upravi tega zavoda sebi  in dvema ožjima sodelavcema neupravičeno   dvignila   plačo z dodelitvijo delovnega mesta, za katerega naj ne bi imeli zahtevane izobrazbe.  Obe  kazenski  ovadbi so kriminalisti podali na Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Na to se je odzval Evgenij Komljanec: »V zvezi z informacijami, ki so bile posredovane v javnost, da naj bi kot direktor javnega zavoda storil kaznivo dejanje zlorabe položaja, izjavljam, da očitki ne držijo. Ostro zanikam vsakršen očitek, da naj bi storil kaznivo dejanje.« 

Zagotovil je, da je njegov nekdanji sodelavec prejel zakonito odpravnino in da ta ni bila nakazana na njegov osebni račun.   »Ves čas sem ravnal izključno v korist javnega zavoda in nobeno od sredstev ni bilo uporabljeno v nasprotju z nameni, kot se skuša prikazati,«  je izpostavil. Komljanec domneva, da je bila ovadba povezana z njegovo kandidaturo za izolskega župana.

 
 

Komentarji: