Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Avtomobilno

Med sesalniki in mikrovalovkami električna kupejevska limuzina

Do zdaj je bil Xiaomi znan predvsem kot proizvajalec mobitelov, zdaj pa privablja kupce z avtomobilom
V naslednjih letih si želijo postati eden od največjih proizvajalcev avtomobilov, toda do uresničitve teh besed je še daleč. FOTO: Aljaž Vrabec
V naslednjih letih si želijo postati eden od največjih proizvajalcev avtomobilov, toda do uresničitve teh besed je še daleč. FOTO: Aljaž Vrabec
5. 5. 2024 | 05:00
7:02

V nadaljevanju preberite:

Kitajska je meka električne mobilnosti. Vsaka novost pritegne veliko pozornosti, kar velja tudi za model xiaomi SU7. Število naročil in vrste v salonih kažejo, da bo morda tudi Xiaomi pomemben proizvajalec avtomobilov.

Xiaomi je četrti največji proizvajalec mobilnih telefonov na svetu in zdaj hoče enak pečat pustiti še v avtomobilski industriji. S kupejev­sko električno limuzino SU7 je takoj privabil veliko kupcev. Že v prvih štirih minutah so zbrali 10.000 naročil, mejo 50.000 naročil so presegli v 27 minutah, do konca prvega dne so jih zbrali 90.000.

Na avtomobilskem salonu v Pekingu je bil ta model verjetno glavna atrakcija. Gneča okoli SU7 je bila nepopisna, kot da gre za najbolj poseben avtomobil na svetu. Resda je izdelek atraktiven, a kljub temu je takšen naval nepričakovan. Sploh, ker si lahko ljudje enak avtomobil ogledajo v Xiaomijevih salonih, v katerih je bistveno manj gneče.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine