Predstavitvena informacija

Pripravite vozilo na zahtevnejše vozne razmere

Vse do 15. novembra imamo čas, da na svojih vozilih letne gume zamenjamo za zimske. To pa je le en korak pri pripravi vozila na zimo.
Fotografija: Naj bo vaše vozilo brezhibno pripravljeno na zimo. FOTO: Citroën
Odpri galerijo
Naj bo vaše vozilo brezhibno pripravljeno na zimo. FOTO: Citroën

Jeseni in pozimi, ko se temperature spustijo in včasih padejo tudi pod ledišče, ko več dežuje in nato navadno še sneži, so razmere na cestah zahtevnejše kot spomladi in poleti, čeprav ima tudi ta sezona svoje specifike.

Letošnji konec leta in meseci, ki mu sledijo, bodo morda nekoliko spremenili naše vozne navade in okrnili čas, ki ga preživimo na cesti. Le spomnimo se, kako je bilo spomladi, ko so bile v veljavi prve omejitve gibanja – ceste so bile tako rekoč prazne, v avto smo sedli le za nujne opravke ali izlet v neposredno okolico znotraj meja posamezne občine.

Kljub temu je vozilo treba temeljito pregledati in pripraviti na menjavo letnih časov, saj nam bo v novi preobleki služilo najpozneje do 15. marca. Marsikaj lahko postorimo že sami, za podrobnejši pregled, strokovne ocene in večje tehnične posege ter nasvete pa so nam na voljo serviserji.
 

Sam svoj mojster – do katere mere?

Tistih nekaj stvari, ki jih pregledate in preverite sami, je povsem preprostih. Prva je tako imenovani sistem peri-briši. Pred zimo je navadno vedno dobro zamenjati gumico na brisalcih, obenem pa s seboj vedno imeti tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla.

FOTO: Citroën
FOTO: Citroën


Za udobno in varno vožnjo pred sedeže namestite gumijasto podlogo, ki jo je mogoče pritrditi na tla – tako ne bo drsela sem ter tja in vas ovirala pri vožnji pa tudi zarošenim steklom se boste izognili (nasprotno bi bilo, če bi imeli podloge iz tekstila).

FOTO: Citroën
FOTO: Citroën

Preverite tudi stanje pnevmatik in znake obrabljenosti – menjali naj bi jih na šest let – ter dopolnite ali obnovite obvezno opremo, ki v avtomobilu ne sme manjkati: varnostni trikotnik, paket prve pomoči z veljavnim rokom, komplet žarnic; rezervno tekočino za vetrobransko steklo, verige.

Od tu naprej pa se obrnite na izkušene serviserje.

FOTO: Citroën
FOTO: Citroën

 

Kdor servisira, profitira

Redni tehnični pregled vozila je že tako obvezen, spodobi pa se, da vozilo peljete na pregled tudi pred nastopom zahtevnejših razmer na cesti. Serviserji vam ne bodo le zamenjali gum, temveč tudi preverili njegovo stanje ter ali nemara potrebuje kakšno dodatno popravilo, zamenjavo in podobno.

Kljub mitu, da so predragi, so dolgoročno dobra izbira pooblaščeni serviserji. V svoji profesionalno izdelani mreži na primer njihove storitve ponuja Citroën, in sicer tako voznikom vozil te znamke kot vsem drugim. Ti lahko nato v sezonski ponudbi servisne mreže Citroën ceneje kupijo izdelek meseca ali koristijo ponudbo iz drugih akcij. Vozniki citroënov, sploh tisti, ki so povrhu še člani kluba zvestobe MyCITROËN plus, pa imajo na voljo še druge ugodnosti.FOTO: Citroën
FOTO: Citroën


Vožnja z brezhibnim vozilom je ne nazadnje tudi varna. Prepustite ga zanesljivo skrbnim pooblaščenim serviserjem v mreže Citroën in zapeljite v zimo z eno skrbjo manj.