Laurent Simons bo vpisal še doktorski študij in si želi, da bi nekoč razvijal umetne organe."/>

Devetletnik kmalu z diplomo iz elektrotehnike

Laurent Simons bo vpisal še doktorski študij in si želi, da bi nekoč razvijal umetne organe.
Fotografija: Devetletni Laurent poleg elektrotehnike obožuje tudi medicino. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Devetletni Laurent poleg elektrotehnike obožuje tudi medicino. FOTO: Facebook

Medtem ko njegovi vrstniki tuhtajo, kako se bodo po pouku podili za žogo, se devetletni Laurent Simons iz Belgije marljivo pripravlja na diplomo iz elektrotehnike na Univerzi za tehnologijo v Eindhovnu (TUE). Diplomiral bo predvidoma decembra.

Da je deček zelo nadarjen, so sprva opazili stari starši, a jima starša, doktorja znanosti in zdravnika, nista verjela. To so s testi potrdili šele učitelji v šoli. »Povedali so nam, da Laurent znanje vpija kot goba,« je dejal oče Alexander. Čeprav za zdaj še niso našli pojasnila, zakaj se deček tako hitro uči, se njegova mati Lydia rada pošali, da je med nosečnostjo pojedla veliko rib.


Nadaljeval bo z doktorskim študijem


Univerza za tehnologijo, ki je sicer zahtevna tudi za običajne študente, je malčku dovolila, da študij opravi hitreje od preostalih kolegov. »Posebnim študentom omogočimo prilagojen urnik. Na podoben način pomagamo tudi profesionalnim športnikom,« je razložil Sjoerd Hulshof, direktor izobraževanja na oddelku za dodiplomski študij. »Na univerzi še nismo imeli študenta, ki bi tako hitro napredoval kot Laurent. Poleg tega da je izjemno inteligenten, je tudi nadvse simpatičen deček.«

Devetletni Laurent je za CNN povedal, da poleg elektrotehnike obožuje tudi medicino. Za zdaj namerava nadaljevati z doktorskim študijem in si želi, da bi nekoč razvijal umetne organe. Za njim so začele oprezati že najboljše univerze na svetu.

Čeprav se Laurent veliko uči, so njegovi starši povedali, da ga spodbujajo, da si vzame tudi čas zase in uživa v otroškem življenju. »Nočemo, da bi postal preresen. Želimo si, da bi našel ravnotežje med svojimi talenti in tem, da je otrok.«

Komentarji: