Dvojni obraz slavne voditeljice

Priljubljena televizijska voditeljica Ellen DeGeneres se je znašla v neprijetni situaciji: proti njej so sprožili notranjo preiskavo.
Fotografija: Tiskovni predstavniki oddaje za zdaj odklanjajo vsakršno komentiranje preiskave, prav tako se je v molk zavila tudi Ellen. FOTO: Press Release
Odpri galerijo
Tiskovni predstavniki oddaje za zdaj odklanjajo vsakršno komentiranje preiskave, prav tako se je v molk zavila tudi Ellen. FOTO: Press Release

Govorice, da zna biti priljubljena televizijska voditeljica Ellen DeGeneres pasja do svojih zaposlenih, niso nič novega, vseeno pa zgodba o mobingu 62-letne Američanke dobiva nove razsežnosti. Revija Variety je poročala, da se je začela notranja preiskava delovnega okolja pri njeni oddaji. V okviru preiskave bodo opravili več anonimnih intervjujev z nekdanjimi in zdajšnjimi zaposlenimi o njihovih izkušnjah pri oddaji.

Direktorji produkcijske hiše WarnerMedia so preiskavo bojda morali odpreti, potem ko se je na nespoštljivo obnašanje Ellen DeGeneres pritožilo toliko različnih zaposlenih. Med drugim ji očitajo, nesramnost, žaljivost pa tudi rasistične opazke. Novinarji spletnega portala BuzzFeed so kasneje poročali, da so bili zaposleni odpuščeni iz različnih, težko razumljivih razlogov, kot je bolniška odsotnost in smrt družinskega člana.

Ti očitki so pomalem kapljali že lani, dokončno pa so se razbohotili z začetkom pandemije koronavirusa: zaposleni so se javno pritožili, da niso prejemali informacij o tem, ali še imajo službo ter ali bodo dobili plačo, medtem ko je Ellen nadaljevala s snemanjem svoje oddaje – od doma in z drugo, najeto ekipo. Škandalu dodatno razsežnost daje razkorak med javno podobo Ellen in njenim domnevnim vedenjem v zakulisju: voditeljica namreč pred kamero vselej kaže veselo in prijazno plat, oddajo pa vsakič sklene z zdaj že skorajda ponarodelimi besedami »Bodite prijazni drug do drugega«.

Tiskovni predstavniki oddaje za zdaj odklanjajo vsakršno komentiranje preiskave, prav tako se je v molk zavila tudi Ellen, katere premoženje po oceni Forbesa znaša 330 milijonov dolarjev, vsako epizodo njene oddaje pa si v povprečju ogleda 4,2 milijona ljudi.

Komentarji: