Gianna Nannini z novim albumom proti predsodkom

Pevka iz Siene v Toskani je zaslovela z uspešnicami, kot so Latin Lover, America, Bello e impossibile in I maschi.
Fotografija: Gianna Nannini je starejša sestra nekdanjega voznika formule ena Alessandra Nanninija. FOTO: Thomas Peter/Reuters
Odpri galerijo
Gianna Nannini je starejša sestra nekdanjega voznika formule ena Alessandra Nanninija. FOTO: Thomas Peter/Reuters

»Vsi so me prepričevali, da po tridesetih letih ne bom več mogla peti rokenrola, saj ko se ženske postarajo, jih nihče več ne j****. Jaz pa sem jim dokazala ravno nasprotno, kajti po petdesetih letih kariere sem bolj živa kot kdaj prej,« je povedala italijanska pevka in upornica Gianna Nannini, ki je pred kratkim izdala novi album La Differenza.

Triinšestdesetletna glasbenica je na predstavitev albuma v Milanu prišla obuta v kavbojske škornje in s širokim klobukom na glavi, novinarjem pa je pesmi predvajala kar z gramofonske plošče, so zapisali v italijanski tiskovni agenciji Ansa. Posebnost nove plošče, kot je razložila, je ta, da je ne njej glasba, ki jo je posnela v živo v studiu, brez ponovitev.


Made in Italy


»To je album, na katerem pojem o različnosti. Ljudje se razlikujemo med seboj, kar je vzrok za marsikatero nesoglasje. Toda mene ni strah pogledati v oči tistim, ki so drugačni, jih objeti, ljubiti ... Z glasbo Made in Italy [narejeno v Italiji] hočem zrušiti predsodke,« je povedala pop glasbenica, ki je nove skladbe posnela v studiu Blackbird v Nashvillu v Tennesseeju.

V kultnem studiu so pred mikrofonom stale zvezde, kot so Willie Nelson, Dolly Parton in Taylor Swift. »Želela sem si pesmi Gianne Nannini s pridihom pravega rock'n'rolla.«

Pevka iz Siene v Toskani je zaslovela z uspešnicami, kot so Latin Lover, America, Bello e impossibile in I maschi. Leta 2010 je pri šestinpetdesetih letih zanosila, njena fotografija za revijo Vanity Fair, na kateri pozira noseča in oblečena v majico z napisom »bog je ženska«, pa je obkrožila svet. Gianna Nannini, ki je starejša sestra nekdanjega voznika formule ena Alessandra Nanninija, od leta 2017 živi s partnerico Carlo v Londonu.

Komentarji: