Igralka in politik se ne bosta več skrivala

Cory Booker, ki se bo 2020 potegoval za predsedniško kandidaturo, je našel svojo ljubezen.
Fotografija: Za sedaj je prekrasno, je o zvezi s senatorjem Bookerjem povedala igralka Rosario Dawson. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Za sedaj je prekrasno, je o zvezi s senatorjem Bookerjem povedala igralka Rosario Dawson. FOTO: AFP

Nekajmesečnih ugibanj je konec, ameriška filmska igralka, 39-letna Rosario Dawson je potrdila, da je v razmerju s »prečudovitim bitjem,« katerega neizmerno obožuje. In to bitje je desetletje starejši demokratski senator in predsedniški kandidat Cory Booker.

Na vprašanje, kako se njuno intimno razmerje razvija, je igralka portoriških in afro-kubanskih korenin prostodušno odvrnila: »Za sedaj prekrasno. On je izjemen človek. Lepo je preživljati trenutke z njim, kadar nama le uspe, saj sva oba izjemno zasedena s svojim delom. Čudovito je biti z nekom, ki ga spoštuješ, ljubiš, s človekom, ki je do tebe pozoren in ljubeč.«

Dawsonova je soustanoviteljica civilnega združenja Voto Latino, igralsko pozornost pa je pritegnila sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je igrala v filmu Kids, filmu, ki je razburkal svetovno javnost, govori pa o skupini newyorških najstnikov, ki se izgubljajo v labirintih alkoholne in drogeraške omame, nezavedajoč se, da po njih lovke steguje aids. Za Dawsonovo je sledil niz vlog, od nizko- do visokoproračunskih uspešnic, med njimi filma Možje v črnem II in Rent.

Ameriški demokratski senator Cory Booker velja za izrazito liberalnega, zagovornika pravic žensk, istospolnih porok, prvega februarja pa je naznanil, da se podaja v predsedniško bitko leta 2020. Odrasel je v New Jerseyju, študiral na Stanfordu in Yaleu, leta 2016 je postal župan Newarka, največjega mesta v svoji zvezni državi, pred sedmimi leti pa je postal senator.

Komentarji: