Lennonov morilec iz leta v leto bolj obžaluje svoje dejanje

Avgusta letos so mu oblasti zavrnile 10. poskus, da bi predčasno prišel iz zapora. 
Fotografija: Marc David Chapman je komisiji omenil, da je bil Lennon izjemna osebnost. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marc David Chapman je komisiji omenil, da je bil Lennon izjemna osebnost. FOTO: Reuters

Ameriški državni odbor za pogojne izpuste je avgusta letos preprečil 10. poskus, da bi na prostost prišel eden najbolj zloglasnih morilcev na svetu, Mark David Chapman. 8. decembra leta 1980 je ustrelil enega najbolj slavnih ljudi na svetu, glasbenika in ikono miru, Johna Lennona

Zaporniške oblasti so danes objavile vsebino zaslišanja. Chapman je tako komisiji za izpust tokrat priznal, da zaradi svojega zločina iz leta v leto čuti večji sram. 

63-letnik je bil po zločinu obsojen na od 20 let zapora do dosmrtne ječe, kazen pa že vsa leta prestaja v newyorškem zaporu. Kot omenjeno je do sedaj že desetkrat zaprosil za predčasni izpust, a neuspešno. Nekdanjega člana zasedbe The Beatles je ustrelil pred glasbenikovim domom na Manhattnu. Lennon je svojemu morilcu tisti dan celo dal avtogram - podpisal se mu je na album. 

Chapman je komisiji omenil, da nenehno misli na to in dodal še, da je bil Lennon izjemna osebnost. 


John Lennon je umrl 8. decembra leta 1980. FOTO: Reuters
John Lennon je umrl 8. decembra leta 1980. FOTO: Reuters


Mark David Chapman je ženi že dva meseca pred ubojem legendarnega Beatla Johna Lennona zaupal, da si bo tako »ustvaril ime«. Soproga mu - vse do usodnega 8. decembra - ni verjela. Mu pa kljub vsemu že vsa leta stoji ob strani in ga redno obiskuje v zaporu. 

Zakoncema je omogočeno v času obiskov v zaporu skupaj preživeti 44 ur na leto. Čas izkoristita za to, da pečeta pizze, gledata Kolo sreče in imata spolne odnose v prikolici, parkirani na območju zapora, smo poročali avgusta. 

Chapman je legendarnega glasbenika štirikrat ustrelil v hrbet pred očmi njegove soproge Yoko Ono. Izkrvavel ji je na rokah. Leta 1981 je bil Mark David obsojen, potem ko je priznal umor tedaj 40-letnega britanskega glasbenika.

Komentarji: