O kokoši in zlatih jajcih

Ni bilo vedno lahko biti Victoria Beckham.
Fotografija: Medtem ko so se ji drugi posmehovali, je ona gradila milijonski imperij. FOTO: Ian West/AP
Odpri galerijo
Medtem ko so se ji drugi posmehovali, je ona gradila milijonski imperij. FOTO: Ian West/AP

Victoria Beckham si je svetovno slavo kot Posh Spice sprva delila še s štirimi dekleti glasbene skupine Spice Girls, ki so obnorele svet in povzročile ekspanzijo skupin nežnejšega spola. Dekleta so se razšla, nadaljnje pojavljanje na naslovnicah svetovnih medijev pa si je Victoria zagotovila, ko se je poročila z vrhunskim nogometašem in ikono svetovnega zvezdništva Davidom Beckhamom.

Potem se je nekdanja spajsica vrgla v modno oblikovanje. Nihče ji ni prizanašal, do leta 2008, ko je na svetlo prišla njena kolekcija samo desetih kosov oblačil, ki so presenetili in navdušili vse. Kolekcija je temeljila na Victorijinem osebnem oblačilnem slogu. Ozke, stroge, strukturirane obleke do gležnjev, z visokim pasom.

Dotlej pa so se nad njenimi izdelki neprizanesljivo zmrdovali, ne samo to, menedžerji znanih blagovnih znamk so klicali Victorijine tiskovne predstavnike in jih prosili, naj nogometaševa soproga ne nosi njihovih izdelkov, Da takšne reklame nikakor ne potrebujejo – tedaj 34-letnica je bila anoreksična, ne pretirano simpatična, neokusno pobarvanih las, z umetnimi prsmi, strašljivo blizu njene brade, skratka, ženska brez okusa, ki ji ob vsem niso pripisovali pretirane inteligence.

Victoria na zabavi po modni reviji v Londonu:



»Dolgo so se mi vsi posmehovali,« je izjavila pred štirimi leti: »In kaj sem medtem počela jaz? Postavljala temelje tega, kar imam danes.« In kaj ima? Nekaj najprestižnejših modnih nagrad, blagovno znamko, ki se uvršča med 20 najbolj prodajanih na Net-a-porteru in podjetje, ocenjeno na 100 milijonov funtov. Seveda njena pot ni bila tako trnova, kot bi bila kakšne anonimne študentke še tako prestižne oblikovalske šole. Poznala je prave ljudi, tudi z vrhov modne industrije. Nikdar ni skrivala, da precej slabo riše in da ima za seboj številčno ekipo. Njena kreativnost je v tem, da pravim oblikovalcem predloži svoje želje.

Naj se ji vsled vsega še kdo posmehuje ali ne, njen kapital ocenjujejo na več kot 380 milijonov funtov. Naj se še kdo tolaži in jo žali, da je eks Posh Spice kokoš, dejstvo je, da nosi zlata jajca.

Komentarji: