Oskarjevec, ki ne more izdati avtobiografije

Zaradi obtožb, da je zlorabil posvojenko, nekateri založniki niso hoteli niti prebrati osnutka knjige.
Fotografija: Woody Allen je večkrat zanikal, da je v devetdesetih letih zlorabil deklico. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Odpri galerijo
Woody Allen je večkrat zanikal, da je v devetdesetih letih zlorabil deklico. FOTO: Eric Gaillard/Reuters

Slavni ameriški režiser, igralec in pisatelj Woody Allen ima težave pri izdajanju avtobiografije. Večje ameriške založniške hiše nočejo izdati njegove življenjske zgodbe zaradi obtožb, da je pred 25 leti spolno zlorabil posvojenko Dylan Farrow. Po poročanju časnika New York Times nekateri založniki niso hoteli niti prebrati poslanega gradiva.

Zavrnitev avtobiografskega dela je le ena od težav, ki so v preteklih letih doletele oskarjevca. Veliko ameriških igralcev mu je obrnilo hrbet in nekateri se zdaj kesajo, ker so v preteklosti sodelovali z njim. Triinosemdesetletnik tudi toži podjetje Amazon za 68 milijonov dolarjev (60 milijonov evrov), ker je prekinilo pogodbo o financiranju njegovih novih filmov. »Ne predstavljam si, da bi v bližnji prihodnosti [Woody Allen] posnel film ali izdal knjigo,« je za New York Times povedal eden od urednikov ameriške revije Variety, a dodal, da za ameriškega zvezdnika kljub temu ostaja upanje. »V Hollywoodu so številne odpisane sprejeli nazaj v svoje vrste. Med takimi so bili Ingrid Bergman, Charlie Chaplin in Elizabeth Taylor.«

Allen je večkrat zanikal, da je v devetdesetih letih zlorabil posvojenko, pristojne službe pa doslej niso odkrile dokazov, da je zlorabil deklico. Dobitnik oskarja je poleg filmov izdal veliko literarnih del. Kariero je začel s pisanjem komedij in se že kot najstnik zaposlil pri newyorški oglaševalski agenciji, za katero je pisal šale. Pozneje je pripravljal satirične prispevke za revijo New Yorker, izdal je tudi nekaj knjig. Med bolj znanimi naslovi so Zdaj sva si bot, Brez perja in Stranski učinki.

Preberite še:

Komentarji: