Woodyja Allena podprla žena Soon-Yi Previn

Posvojenka Mie Farrow, zdaj žena Woodyja Allena, je v New York Magazinu spregovorila o otroških letih pri mačehi in obtožbah o spolnem nadlegovanju proti Allenu.
Fotografija: Soon-Yi Previn in Woody Allen sta se poročila leta 1997 in tudi sama posvojila dva otroka, ki se imenujeta Bechet Dumaine Allen in Manzie Tio Allen. Družina živi na Manhattnu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Soon-Yi Previn in Woody Allen sta se poročila leta 1997 in tudi sama posvojila dva otroka, ki se imenujeta Bechet Dumaine Allen in Manzie Tio Allen. Družina živi na Manhattnu. FOTO: Reuters

Woody Allen ostaja tarča obtožb o spolnih zlorabah. Svetovni mediji so se že spraševali, ali je njegova kariera režiserja končana, potem ko je več znanih ameriških igralcev napovedalo, da z njim ne nameravajo več sodelovati, vzrok za to so bile obtožbe, ki jih je proti režiserju izrekla njegova posvojena hči Dylan Allen.

Zveneča imena, kot so Natalie Portman, Reese Witherspoon, Colin Firth in mnogi drugi, so, denimo, javno izrazila obžalovanje, da so kadar koli snemala z Allenom.

Režiserja, ki obtožbe, da bi spolno zlorabljal hčer, zavrača, je sedaj javno podprla njegova žena Soon-Yi Previn, ki sicer velja v javnosti za izrazito rezervirano osebnost. Glede obtožb je doglo molčala, zdaj je spregovorila tako o obtožbah kot o mladih letih, ki jih je preživela kot posvojenka Mie Farrow.
 

»Kar se dogaja Woodyju, je izjemno nepravično«

 
47-letna Soon-Yi Previn je do Farrowove ostra. V intervjuju za New York Magazine je izjavila, da je enostavno izkoristila dejstvo, da so spolna nadlegovanja v prvem planu, in razširila laži.

»Kar se dogaja Woodyju, je izjemno nepravično. Mia je izkoristila gibanje #MeToo in razglasila Dylan za žrtev. Cela nova generacija zdaj posluša o tem, četudi ne bi smela,« je povedala reviji. Farrowova je sicer Soon-Yi Previn posvojila, ko je bila ta šestletno dekletce iz Južne Koreje. Tedaj je bila še poročena z Andrejem Previnom, po ločitvi od njega pa je krenila v razmerje z Allenom. Soon-Yi je tedaj štela enajst let.

Otroštva v New Yorku se ne spominja kot srečnega. Mio Farrow označuje za fizično in verbalno nasilno, tudi brezbrižno mamo, ki je imela med otroki favorite. Ostre besede na račun matere je, denimo, podkrepila z izjavo, da je otroke puščala same preko noči, da je vanjo, kadar se je zmotila pri učenju angleščine, metala lesene kocke z abecedo in da jo je, da bi ji kri prišla do glave, obrnjeno na glavo držala za noge.
 

Razmerje z Allenom


Ko je sama stopila v razmerje z Allenom, za katerega nihče ni verjel, da bo trajno, je Farrowova zanj izvedela tako, da je gole fotografije Soon-Yi našla na polici v Allenovem domu. Sledil je klic igralke pastorki in ta je, kot se spominja, zgolj iz tona glasu, s katerim je izgovorila njeno ime, vedela vse. Zatem jo je Farrowova vrgla iz hiše.

Dylan Farrow in njen brat Ronan Farrow, ki mu je pisanje o razkritjih #MeToo in Harveyju Weinsteinu prineslo Pulitzerjevo nagrado, sta se na objavo odzvala s trditvijo, da je bila Farrowova dobra mati in da je bila objava New York Magazina netočna in nepoštena. »Zamisel, da prijateljici domnevnega spolnega plenilca dovoliš, da enostransko napada kredibilnost njegove žrtve, je ostudno,« se je na objavo na twitterju odzvala Dylan Farrow. Podobno se je s tvitom odzval Ronan: »Kot novinar sem šokiran nad pomanjkanjem občutka za dejstva, zavračanjem pričevanj očividcev, ki bi razkrinkale laži v tem članku, in nad zavračanjem objave odgovorov moje sestre.«

Komentarji: