Woody Allen toži Amazon za 68 milijonov dolarjev

Režiser, ki je v času svoje kariere prijel številne nagrade, toži spletnega velikana zaradi kršenja pogodbe.
Fotografija: Woody Allen je menda zlorabil hči nekdanje partnerke Mie Farrow FOTO: Brendan Mcdermit/reuters
Odpri galerijo
Woody Allen je menda zlorabil hči nekdanje partnerke Mie Farrow FOTO: Brendan Mcdermit/reuters

Na Amazonu so se odločili prekiniti sodelovanje z Woodyjem Allenom zaradi obtožb, da je spolno zlorabljal hčerko Dylan Farrow, ko je bila ta še otrok. Zdaj jih slavni režiser toži za 68 milijonov dolarjev. Obtožbe zoper Allena zaradi domnevne zlorabe Dylan so bile v preteklosti zavrnjene. 

Podjetje bi moralo Allenu izplačati plačati devet milijonov dolarjev za snemanje prvega dela filma Deževni dan v New Yorku, a je junija minulo leto nenadoma prekinilo pogodbo. Režiser je obrazložil, da so obtožbe proti njemu neutemeljene, poroča tiskovna agencija AFP. Zaradi kršitve pogodbe zahteva 18 milijonov dolarjev za prvi film in 50 milijonov dolarjev za druga dva filma, ki bi jih v prihodnosti moral posneti za Amazon.


Kriza v šestih prizorih


Kultni režiser, ki je v času svoje več kot šestdeset let dolge kariere prejel številne nagrade, vključno s štirimi Oskarji, je doslej za spletnega velikana posnel mini serijo Kriza v šestih prizorih (Crisis in Six Scenes), ki so jo kritiki in gledalci mlačno sprejeli.

Allen je bil pred leti sicer že na udaru številnih kritik, ker se je poročil s 35 let mlajšo posvojenko svoje nekdanje partnerke Mie Farrow Soon Yi Previn.

Komentarji: