Plačilo za dobroto

Drobna gesta prijaznosti je natakarici radikalno spremenila življenje.
Fotografija: Splača se biti prijazen. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Splača se biti prijazen. FOTO: Instagram

Potem ko sta se gasilca iz New Jerseyja Tim Young in Paul Hullings s kolegi dvanajst ur borila s požarom, sta se zjutraj izčrpana ustavila v bifejčku in ter si naročila krepak zajtrk in močno kavo, da bi vsaj malo potešila svojo izgorelosti. Ko sta naglas, še polna adrenalina, obujala nočno dogajanje, ju je postregla natakarica Liz Woodward. In očitno slišala, kaj imata za seboj.

Ko sta želela plačati, pa na računu ni bilo številk, ampak besede: »Vajin zajtrk plačam jaz.« Na lističu je bila na drobno spisana natakaričina zahvala, hvaležnost gasilcema in vsem, ki se podajajo opravljati naloge, ki se jih večina ne upa. »Ostanita še naprej tako vroča in odpočijta si. Liz!« Junaka sta bila šokirana in Tim je pozneje na facebooku pohvalil Liz ter predlagal, naj ljudje obiščejo njen lokal.

Hkrati pa med brskanjem po spletu ugotovil, da Liz za pomoč, saj je njen oče nepokreten in bi mu rada kupila primeren invalidski voziček. Bremena pa sama zdaleč ne zmore. Gasilec je takoj pozval ljudi, naj pomagajo prijazni Liz.

In drobna gesta dobrote je začela dobivati velikanski odmev. V nekaj dneh se je na Lizinem bančnem računu nabralo 70.000 dolarjev, bistveno več od 17.000, o katerih je sanjala. Tako dekle kot njena družina preprosto niso našli besed, s katerimi bi se zahvalili Timu in Paulu.

»Samo zajtrk sem jima plačala. Od njiju nisem pričakovala ničesar razen morda nasmeha. Moja zgodba je dokaz, da moramo drug z drugim biti prijazni in da vam najobičajnejše dejanje lahko spremeni življenje

Dobro se z dobrim vrača, včasih podeseterjeno. Vredno je poskusiti, kajne?

Komentarji: