Prikrivaj svojo spolno usmeritev

Zvezdnici sage Somrak so pred leti svetovali, naj se v javnosti ne drži za roko s svojo takratno punco, da ne bi škodovala karieri.
Fotografija: Kristen Stewart istospolne usmerjenosti ne skriva. Morda zato ne dobi vloge v katerem od superjunaških filmov po stripih založbe Marvel? FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kristen Stewart istospolne usmerjenosti ne skriva. Morda zato ne dobi vloge v katerem od superjunaških filmov po stripih založbe Marvel? FOTO: Reuters

Danes bi le težko kategorično trdili, da istospolno usmerjeni posamezniki vsaj v svetu šovbiznisa ne bi mogli uspeti. Vendar se še vedno srečujejo s pritiski, da se ne bi javno izpostavljali. Tudi zvezdnica romantične vampirske sage Somrak (Twilight) – pet filmov je ustvarjalcem prineslo dobre tri milijarde evrov prihodkov oziroma skoraj desetkrat več, kot so vanje vložili – Kristen Stewart je tako za revijo Harper's Bazaar razkrila, da so ji pred leti svetovali, naj se v javnosti ne drži za roko s svojo takratno punco, da ne bi škodovala karieri. Menda bi lahko, če se ne bi izpostavljala, dobila vlogo v katerem od superjunaških filmov po stripih založbe Marvel. Ni pa povedala, kdo ji je svetoval prikrivanje zasebnosti.

V Los Angelesu rojena 29-letna igralka, hčerka ameriškega očeta in avstralske matere, ki oba delata v zabavni industriji, je igralsko pot začela že v osnovni šoli, ko jo je lovec na talente odkril v božični predstavi. Prvič so jo zares opazili leta 2002, ko je igrala hčerko Jodie Foster v uspešnici Soba za paniko (Panic room). Do leta 2003 je imela že toliko dela, da se je začela šolati na daljavo; na koncu končala je srednjo šolo. Najbolj je seveda znana kot Bella Swan iz Somraka, vlogo je v letih od 2008 do 2012 odigrala petkrat. Letos novembra pride v kina njen novi film, nova izvedba akcijske komedije Charliejevi angelčki (Charlie's Angels).

Njena prva (menda) resna zveza je bila s soigralcem iz Somraka Robertom Pattinsonom, s katerim sta bila skupaj v letih od 2009 in po krajšem razdoru še od jeseni 2012 do spomladi 2013. Od takrat je Kristen Stewart v zvezah predvsem z ženskami. Trenutno je njena izbranka novozelandska manekenka za spodnje perilo Stella Maxwell. Svoje spolne usmeritve Stewartova torej ne skriva, res pa je, da vloge v Marvelovih filmih (še?) ni dobila.

Komentarji: