Priznanje poštarja slaba novica za Trumpa

Poštar iz Pensilvanije Richard Hopkins je priznal, da se je zlagal glede volilnih prevar v Pensilvaniji.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Muhammad Hamed/Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Muhammad Hamed/Reuters

V vodo je padla še ena od obtožb kampanje predsednika Donalda Trumpa o volilnih prevarah. Poštar iz Pensilvanije Richard Hopkins je namreč priznal, da se je zlagal, ko je pred časom zatrdil, da je šef pošte v Erieju poštarjem ukazal, naj na glasovnice, ki so bile poslane po volitvah 3. novembra, dajo zgodnejši datum.

Kot poročajo ameriški mediji, je bila ta obtožba ključna za to, da je pravosodni minister ZDA Bill Barr zveznim tožilcem po ZDA naročil, naj preiščejo vse kredibilne obtožbe o volilnih prevarah. Bila je tudi osrednja novica na televiziji Fox News in drugih konservativnih medijih, ki poročajo o Trumpovih obtožbah o volilnih prevarah. Trump je tako ostal brez močnega aduta v sodnem boju, ki ga napoveduje proti zmagovalcu letošnjih predsedniških volitev Joeju Bidnu.

Da Hopkins laže, je sicer takoj po prvih poročilih o spreminjanju datumov glasovnic sporočil šef pošte v Erieju Rob Weisenbach. »Te obtožbe je izrekel poštni uslužbenec s številnimi disciplinskimi ukrepi,« je dejal. Dokler mu v nedeljo Hopkins ni pritrdil in se posul s pepelom, je Trumpov tabor s tem poskušal dokazati, da so v Pensilvaniji šteli tudi nezakonite glasovnice, ki so bile oddane na pošto po datumu volitev, česar državni zakon ne dopušča.

Trumpov senatni zaveznik Lindsey Graham je Hopkinsovo obtožbo poslal na pravosodno ministrstvo, ameriški mediji, ki se sklicujejo na vire v predstavniškem domu kongresa, pa zdaj poročajo, da je pošta uvedla preiskavo in Hopkins se je na zaslišanju zlomil, priznal, da je lagal, in podpisal izjavo.

Preberite še:

Komentarji: